sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Pakastekaupassa

Kun käännän päätäni oikealle ja katson terassin ikkunasta ulos, näen vastapäisen naapurin pensasaidan. Sen päällä näyttää kasvavan tukkaa (naapurin pihalla kasvava palmu). Tuo tukka on hyvä tuulimittari ja se näyttää taas heiluvan, joten tuulee.

Meteolaitteessa +16 astetta ja pilvien päällä näkyy aurinkoa. Taivaalla sen sijaan näkyy pilviä ilman aurinkoa. Ja jos oikein siristelee, saattaa nähdä aavistuksen sinistä. Tai ehkä sinertävän harmaata.

Perjantaina ei tullut Ope. Ei edes ilmottanut. (Ja sille epäilijälle tiedoksi, se Ope on ihan todellinen, katso vaikka "talo Ranskassa" ohjelman viimeinen jakso, siellä kuulemma Ope on syömässä kilpailijoiden kanssa...) Mietittiin Aan kanssa kuinka kauan kestää että on virallisesti vain myöhässä ja koska tuo myöhä muuttuu tulemattomuudeksi. Sovittiin sen olevan puoli tuntia. Minä hyppäsin autoon ja huristin kauppaan, Aa meni kävelylle Jiin kanssa, jotta kiukkuinen Jii olisi kävelyn jälkeen vähemmän kiukkuinen.

Kävin biokaupassa enkä ostanut yhtään heräteostosta, hyvä minä! Biokauppa sijaitsee sellaisessa "teollisuusalue" keskittymässä, jossa on monenmonta erilaista kauppaa, jokainen omassa talossaan. Alueella on lastenvaatekauppoja (mahtava varastomyymälä!!), lapsikauppoja (tiedättehän, kauppoja joiden seinässä on valtavan suuri lapsi), huonekalukauppoja jne.

Kyselin kerran possukerholaisilta (kerho, johon kuuluu englantia puhuvia äitejä ja lapsia, ja tietysti me :) pakastemustikoiden perään, sillä Jii
r a k a s t a a mustikkamössöä, eikä sitä saa täältä valmiina. Minut neuvottiin Pakastekauppaan. Eli kävin myös tutustumassa Pakastekauppaan.

Ooh, missä tämä kauppa oli viime vuonna kun oksensin ja olisin halunnut marjoja ??!!?
Silloin löysin tavan supermarketista ei-pakastemarjoja vain pienenpienistä rasioista, jotka maksoivat liikaa; punaherukat 125g eli vähän 4,99e rasia eli paljon. Jäi siis tiskiin. Perjantaina siis ilostuin Pakastekaupasta niin, että osti paljon mustikoita Jiille ja minulle ja Aalle pitsat.

Kotona uuni päälle. Delegoin Aan laittamaan pitsat uuniin. Hetken päästä Aa tuli ihmeissään keittiöstä:
"Kummalle tää pitsa on missä on viikunoita?"
"Emmä mitään viikunapitsaa oo ostanut. Mulle se juustopitsa ja sulle se kinkkupitsa"
"Niin mä arvelinkin. No, tässä kinkkupitsassa on kinkkua, mozzarellaa JA VIIKUNOITA!"
"No eikä varmana oo"
"Ei sitten" ja näyttää pitsalaatikkoa, jonka kuvassa pitsassa on kinkkusuikaleita, jotain valkoista ja epämääräisiä epäilyttävästi viikunan näköisiä asioita
"Oho"
Kiltisti Aa söi pitsansa vaikka makuelämys olikin kovin eksoottinen. Eikä tarvitse enää ostaa pitsaa Pakastekaupasta. Ei tarvitse kuulemma enää ostaa pitsaa muualtakaan.

Niin ja jäi sitten lomallekin lähdettyä. Ollaan kotona. Kenelle oli yllätys? Seuraavalla lomalla sitten...
2 kommenttia:

  1. No pöh. Vaikka onpa kotonakin kiva olla. Olis muuten jäänny multa viikunapitsa varmaan syömättä, mutta hyvä jos edes mustikat olivat sitä mitä piti. :-) Laitoin paketin tänään postiin, luettavaa tiedossa mahdollisesti jo loppuviikosta...

    VastaaPoista
  2. Oioi, kiitos Raaseporilainen! Jännityksellä odotan postilaatikon täytettä.Tosin Finskin lakko kuulemma sotkee postin kulkua...

    VastaaPoista

Jätä toki jälki