keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Pyhäpäivän vieras

Meteolaitteessa sataa taas ja ulkona paistaa aurinko. Muttei tuule. Tuuli kyllä tulee, mutta varmasti vasta myöhemmin. Täällä kuulemma tuulee aina kolmittain, kolme, kuusi tai yhdeksän päivää kerralla. Mun mielestä tuulee aina.

Aan työkaveri, M-E Saksasta on täällä viikon opettamassa. Hänen perheensä muutti takaisin Saksaan viikko sitten. Olivat täällä samanlaisella komennuksella kuin mekin. He olisivat tahtoneet jäädä vielä vuodeksi, mutta kun "taloudellinen tilanne on mitä on" eivät saaneet jäädä. M-E:n vaimo ja kolme lasta muuttivat jo syyskuussa pois (ettei lasten tarvitse vaihtaa koulua kesken vuoden) ja M-E siis viikko sitten loppujen tavaroiden kanssa. (Ja osa tavaroista on silti vielä meidän autotallissa...) Ja jo nyt hänen täytyi tulla takaisin. Niin, ja hänen seuraava opetuksensa on viikon päästä. Siis viikko Saksassa, viikko Ranskassa, viikko Saksassa ja taas viikko Ranskassa. Onpas halpaa asuttaa toinen hotelliin ja maksaa vuokra-auto sekä päivärahat. Mutta se taloudellinen tilannehan on mitä on ?!
No, tänään M-E tulee meille syömään. Kivaa, vaihdetaan kuulumisia oikein piiitkästä aikaa ;)

Meillä on tänään täällä joku pyhä tms. ja ihmisillä on vapaapäivä. Miten se sitten eroaa tavallisesta keskiviikosta, sitä en tiedä. Keskiviikkohan on vapaa kouluista, joten moni vanhempi (kuten meidän henkilökohtainen pankkineuvojamme) on vapaalla keskiviikkoisin. (Kaupunkiin ei muuten kannata mennä keskellä viikkoa, tai tulee ahdistuneeksi.) Isoimmista ruokakaupoista on saanut jo viime viikolla aina kuitin kanssa alennuskupongin, joka on voimassa vain tänään 11.11. Jos ostat yli 50e saat 5e alennusta. Eli kaupatkaan ei ole kiinni, ainakaan nuo isot. Onkohan posti kuitenkin kiinni?(Pitäisi nimittäin lähettää paketti äidille..) Ja millä logiikalla mikäkin on kiinni ja auki?

1 kommentti:

  1. Kivaa, että olet laittanut oman blogin pystyyn. Hieman valoa tähän kaamokseen :D
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista

Jätä toki jälki