keskiviikko 18. marraskuuta 2009

lankapuhelin

Kuten aiemmin mainitsin, meidän puhelin ei toimi. Yritin soittaa eräänä päivänä Irkulle ja ihmettelin kun aina vaan oli linja varattuna. Aa yritti samana päivänä soittaa töistä kotiin; joku täti puhui jotain ranskaksi. Puhelin ei siis toimi.

Internetin tilaus oli ensimmäisiä hoidettavia asioita vuosi sitten marraskuussa. Aan työkaverit suosittelivat hyvää ja halpaa Vapaa-nimistä operaattoria ja sen tilasimme. "Teidän alueelle on kova tunku, joudutte odottamaan" sanottiin. Odotimme marras-, joulu- ja tammikuun kunnes lähetimme kirjallisen irtisanomisilmoituksen. Ja kävelimme supermarketin Oranssi- operaattorin luo.

Saimme mukaamme kaksi laatikkoa, sekä netti-että tv-laatikot. (Tv ja puhelin tulevat nettiä pitkin.) Ja netti-laatikkohan ei toiminut ennen asennusta, jonka tuli setä tekemään seuraavalla viikolla.

Ja kuinka ollakaan Oranssin kanssa kirjoitetun sopimuksen jälkeen kolahtaa postiluukusta paketti-ilmoitus ja postissa odottaa Vapaa operaattorin netti-laatikko. "Teillä on nyt toimiva internet." Palautamme laatikon ja jäämme odottamaan Oranssin asentajaa.

Asentaja setä tuli, mittaili mittarillaan töpseleitä, soitti jonnekin, mietti... "Kyllä tässä nyt joku vika taitaa olla. Täytyy vaan odotella." sanoi setä. "????" kysyin minä. "No näät tuon punaisen vilkkuvan valon? Kun se muuttuu vihreäksi, sitten yhteys toimii." Ja nimi paperiin, jotta asentaja oli käynyt ja saa rahansa. Sitten vaan tuijoteltiin.

Taisi kulua taas muutama viikko. Tällä välin olin käynyt kerran viikossa Mäkkärissä surffaamassa, joten kiitos vaan ilmaiselle langattomalle yhteydelle ja ystäville, jotka jaksoivat odottaa yhteydenottoja. Olimme lähdössä Aan kanssa kaupungille etsimään mielyttävää kahvilaa, jossa tarjolla olisi ilmainen yhteys, kun vilkaisin kengät jalassa boksia - valo oli lakannut vilkkumasta ja muuttunut vihreäksi! Loppuilta surffattiin.

Odotimme siis nettiä 3,5 kuukautta ja saimme niitä kaksin kappalein. Ja vaikka Vapaa-yhteys oli irtisanottu eikä sitä oltu koskaan käytetty (ja tilpehööritkin palautettu), muistivat he meitä 100 euron laskulla. Ei oltu maksamassa, mutta suoraveloittivat sen tililtä (ilman lupaa)... Pankkirutinat myöhempään kertaan...

Palatakseni toimimattomaan puhelimeen. Aa kävi eilen ilmoittamassa asiasta, paikanpäällä tietenkin.

"Meillä ei puhelin toimi, tyyttää vaan varattua kun yrittää soittaa jonnekin."
"Ai, soita numeroon 1234 ja tee vikailmoitus."
"Mutta kun ei ole sitä puhelinta, se ei toimi."
"Soita kännykästä."
"Kun ei ole kännykkää." (meillä on vain suomen kännykät, täällä se on niin järjettömän kallista...)
"No soita sitten puhelinkopista." hölmistynyt ilme
"Siis ettäkö sinä et voi tehdä mitään asialle?"
"Sinun täytyy soittaa numeroon 1234 ja tehdä vikailmoitus. Sitten voit tulla boksin kanssa tänne, JOS siinä on jotain vikaa."
"Vai niin, näkemiin."
Vapaapäivät ovat huomenna ohi, voi käyttää firman puhelinta joka toimii.

Niin ja tv:tä olemme katsoneet ehkä kolmesti. Kanavia on rapiat 200, joista kolme on englanninkielistä (ei vaan pysty katsomaan Frendejä dubattuna!). Ja tv-boksi kuumeni niin että koko tv-taso oli tulikuuma, tämä siis vaikkei laite ollut edes päällä. Se siis asustaa tätä nykyä sohvapöydän sisällä (arkkumallinen kapistus).

Että mistähän sitä taas maksetaan?


2 kommenttia:

  1. Laittakaa sitten joskus se teidän lankanumero mulle s-postilla, jos sattuu lankapuhelimen valo muuttumaan vihreäksi :) Anna varmaan miellään soittelis halpoja puheluita mun kännykästä, jos tietäis, ettei teille lankea siitä laskua. Nii.. tai voishan sitä skypeä tai vastaavaa joskus kokeilla :D

    VastaaPoista
  2. Joo laitetaan. On vaalooo vihreä, siis kaatuu yylitä... Eli saa soittaa ;)

    VastaaPoista

Jätä toki jälki