torstai 12. marraskuuta 2009

shoppailemaan

Ei tuule. Eikä tuullut eilenkään, vaikka niin luulin. Ilmeisesti tuulen kolminaisuus on tältä erää ohi. Täytynee laskea päivät seuraavalla kerralla. Kukaan ei muuten ole kertonut kauanko tuulettomuus kestää. Muistaisinkohan tutkia sitäkin?

Meteolaitteessa on aurinko ja pilviä. Tänään osui oikeaan.

Eilinen M-E:n vierailu meni mukavasti. Olimme käyneet päivällä kärrykävelyllä, pitkällä sellaisella, joten pannaria sai syödä luvan kanssa. Ostinpa mansikkahillon kaveriksi kermavaahtoakin, purkkisellaista. Olen kokeillut vatkata kermaa, mutta se jää aina liian lötköksi. No pannarin päällä tuolla ei olisi ollut merkitystä, joten taisin vain haluta kokeilla purkkia ja nauttia hienoista kermaruusuista...


Tänään on vuorossa kaupunkia. Ystäväni Irkku (irlantilainen, naimisissa sveitsiläisen
Museonjohtajan kanssa ja he asuvat (Museolla) tässä lähellä) tulee hakemaan minut ja Jiin shoppailemaan.
Jei, minun ei tarvitse ajaa kamalan remonttityömaan läpi!
Jei, saan työntää taas OMIA rattaita!

Remonttityömaa; tänne rakennetaan kolmatta ratikkalinjaa (joo tulee meille saakka ja ei, ei ehditä nauttimaan siitä) ja työn alla tällä hetkellä tie meiltä kaupunkiin. Tie on kavennettu nelikaistaisesta kaksikaistaiseksi ja niin kapeaksi, että kaksi bussia ei mahdu rinnakkain, ellei toinen väistä pientareelle. Kaistat muuttuvat päivittäin, kun miehet siirtävät muovisia betoniporsaita, silti tiehen piirretyt viivat pysyvät paikoillaan... Vastaantulijat eivät välttämättä huomaa, että heidän kuuluisikin ajaa kuoppaisella hiekalla... Ja pimeällä kauhu triplaantuu, sillä katuvaloja ei ole. Ei ole myöskään mitään muita valoja (Suomessa on AINA vilkkuvalot tietyömaalla!), heijastimista nyt puhumattakaan. Nykyisin menen pidempää reittiä kaupunkiin, jos itse ajan.

Omat rattaat; Ostimme Suomesta rattaat, joihin kätevästi napsauttamalla kiinitetään autokippo (turvakaukalo). Rattaat on mahdottoman hyvät, näppärät ja pienet, Hyvä Ostos siis.
Rattaiden kahva meni rikki, lukitus ei pitänyt. Veimme ne paikalliseen lastentarvikeliikkeeseen, joka toimii ko. merkin jälleenmyyjänä. Lähettivät rattaat jonnekin Pariisin lähettyville (siis kauas) maahantuojalle ja lupasivat soittaa. Arvioitu aika 4 päivää - 2 viikkoa. (Aa oli irroittanut ylimääräiset osat, kuten ostoskorin sekä kipon adapterit rungosta, etteivät hukkuisi reissussa, viisas mies.) Saimme tilalle toiset rattaat, jotka olivat suuremmat, painavammat, epänäppärät sekä erimerkkiset, joten oma kippomme ei sopinut niihin kiinnitettäväksi. Saimme siis toisen kiponkin. Sekään ei ollut kovin hyvä (koska olimmehan jo parhaan itse ostaneet). Onneksi rattaat ja kippo mahtuivat takakonttiin, jossa ne kätevästi kulkivat mukana.
Ja kyllä, nukkuva lapsi herää, kun sen siirtää kokonaan toiseen kippoon!
Kolmen viikon kuluttua soittivat. Pakkasin autoon lainarattaat ja -kipon ja huristin riemuissani liikkeeseen. Myyjä, joka ei puhunut englantia, toi ison pahvilaatikon ja avasi sen minun nähteni. Laatikosta paljastui rattaiden runko ILMAN PYÖRIÄ. Wtf??? "Eikö pyörät ole teillä itsellä?" myyjä kysyi. No ei ole ei, en tiennyt että ne edes lähtevät irti! No elekielellä sitten taas että "soitellaan teille kun asia on selvitetty". Hmph.
Kuluu kolme viikkoa eikä kukaan soita kellekään. (Tosin myöhemmin selviää, ettei lankapuhelimemme ole toiminut herra ties kuinka pitkään aikaan...) Soitan Irkun apuun (Irkku puhuu ranskaa ihan ranskalaisittain) ja marssimme liikkeeseen meiningillä "emme lähde täältä ennen kun teette asialle jotain". Hyvin ystävällinen myyjä (liikkeessä on muuten aina eri myyjät töissä, kummallista) nyökyttelee, pahoittelee, tuo laatikon ja irrallisen pussin, jossa ON PYÖRÄT! Ja jotenkin kummasti laatikostakin löytyy rattaat ilman pyöriä. Kasaamme ne, laitamme pyörät paikoilleen ja teen huomion - näitä ei ole korjattu, nämä ovat kokonaan uudet! Ja hyppelen kepeästi kaupasta ulos.

Nyt siis kelpaa lähteä kaupungille huristelemaan omilla rattailla. Lämpötilakin näyttää tätä kirjoittaessani nousseen +8:sta +11 asteeseen. Meillä taitaa olla tänään kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki jälki