tiistai 23. helmikuuta 2010

pankkisekki

Auton ostoon tarvitaan pankkisekki, tavan sekki ei käy (tietenkään).

Rahat on siirretty suomalaiselta tililtä (Aan omalta) tänne tilille (Aan omalle). Ranskalainen webbipankki kertoo rahojen tulleen. Aamulla, suoraan yövuorosta, lähdemme kävellen oman ostarin pankkiin hakemaan sitä tarvittavaa paperinpalasta.

Jottei asia menisi liian helpoksi, sekkiä ei voida kirjoittaa oman kylämme pankissa, sillä se ei ole meidän kotikonttorimme. Siis emme ole avanneet tiliä siinä konttorissa eikä meidän henkilökohtainen pankkineuvojamme istu heidän huoneessaan. Kun virkailija soittaa henkilökohtaiselle pankkineuvojallemme kaupungin konttoriin, pankkineuvojamme on lomalla. Aa saa mukaansa jonkun sijaishenkilön nimen ja ohjeen mennä häntä tapaamaan, välittömästi.

Aa kävelee kanssamme takaisin kotiin ja ajaa autolla keskustaan. Vielä tunnin päästä ei miestä näy takaisin kotona. Soitan. Kaikki miltei hyvin, on pian kotona.

Aa tulee kotiin, pankkisekki taskussa.
Pankissa oli tapahtunut seuraavaa:
Sijaishenkilö: Kun täällä on tälläinen kansainvälinen siirto ja vielä suuri summa. Mistä se on tullut?
A: Omalta tililtäni Suomesta sen siirsin tänne omalle tililleni.
Sh: Mutta onko sinulla jotain paperia että se on sinun tilisi?
A: No ei kyllä ole.
Sh: No onko sinulla tilinumeroa.
Aa ottaa kynän ja kirjoittaa paperille tilinumeron.
Sh: Mutta että onko tämä varmasti sinun tilisi? Voisitko jotenkin todentaa sen siirron? Onko siitä paperia?
A: Ei siitä ole, mutta voihan sen printata. Voin näyttää sen sinulle netissä.
Pääsevät Pankin sivuille, mutta jostain syystä Sh:n koneella ei pääse webbipankkiin.
Sh kirjoittaa valkoiselle paperille Pankin konttorin osoitteen ja puhelinnumeron, jonka viereen Aan pitää kirjoittaa että on siirtänyt tililtään rahaa täkäläiselle tililleen.
Sh nousee ja hakee pankkisekin, mutta täyttääkin sen jotenkin väärin ja joutuu aloittamaan alusta ja lunttaamaan ohjeista. Lopulta Aa saa sekin ja poistuu hämmentyneenä. Ja mietti, olisiko aiheuttanut Sijaishenkilölle sydänkohtauksen, jos olisi kertonut mitä kaikkea suomalaisen webbipankin kautta voikaan tehdä (hakea lainaa etc).

Sekin hakeminen siis kesti miltei kolme tuntia, matkoineen. Nyt sekki viedään autokauppaan, josta joku lähtee erikseen vaihtamaan sen rahaksi, juurikin sinne samaiseen konttoriin. Kuinka kätevää voikaan olla tämä tapa toimia, verrattuna hmm.... vaikka laskuun ?!?

Että on Suomessa jotkut asiat, jos nyt ei paremmin niin ainakin helpommin tehty.
2 kommenttia:

  1. No huh huh! Onneksi ei tarvii siirrellä Isoja Summia... :)

    VastaaPoista
  2. :) kaikki onkin sitten mennyttä... Ihana että sielläkin aurinko paistoi, kyllä se kevät Pohjolaankin, joskus. Yritän lähetellä västäräkkejä siihen suuntaan.

    VastaaPoista

Jätä toki jälki