tiistai 9. helmikuuta 2010

sateella

Meillä voidaan taas ihan hyvin. Eilen illalla tosin Jii oksensi muutaman kerran, mutta taisi johtua ylensyömisestä.

Eilen, kun astuin kotiportin sisäpuolelle, alkoi sataa. Nappi ajoitus ja annos tuuria mukana. Olimme nimittäin olleet pitkään reissussa, Jii vaunuissa ja minä kävellen. Siitä saakka onkin sitten satanut.

Täällä kun sataa, se ei ole mitään tihkusadetta, vaan kunnon ämpäristä kaatamalla-meininkiä. Ja koska täällä 'ei koskaan' sada, viemäröintiin ei juuri ole satsattu. Tiet ovat siis säädyttömässä kunnossa. Pieniä järviä täynnä. Yritä siinä sitten päästä eteenpäin.

Taloissa ei ole räystäitä. Korjaan, hyvin harvoissa taloissa on räystäät. Vesi siis valuu seiniä myöden maahan jättäen aikaa myöden seinään kauniit mustat jäljet. Ja aika harvassa talossa on ovien edessä sisennystä, katosta (meillä onneksi on). Toimisi muuten aurinkosuojanakin.

Uusi hieno kauppakeskuskin rakennettiin ilman kattoa. Pikkuruiset ulokkeet tulee yli kauppojen katon, mutta näin sateella (sekä auringolla) niillä ei ole mitään virkaa. Mutta toisaalta, eihän täällä koskaan sada.2 kommenttia:

  1. Siellähän olisi LVI-alalla kysyntää, heh heh...Onko se muuten edes LVI? No, kuitenkin viemäröinnin sun muun taitajilla. Hyvä tuuri teillä kun ehditte sateen alta pois! :)

    VastaaPoista
  2. Kerrankin oli hyvä tuuri.

    Kysynnästä en tiedä, mutta tarvetta ainakin!! :)

    VastaaPoista

Jätä toki jälki