sunnuntai 14. elokuuta 2011

On se jännää mitenkä sitä jemmaa kaappeihin tavaraa 'pahanpäivän varalle' eikä koskaan sitä pahaapäivää tule. Käynnissä on siis operaatio kaappien tyhjennys.

Firma nimittäin ei huoli muuttotavaroihin ruokatavaroita eikä nesteitä. Toisaalta hyväkin niin, sillä kontin kotimatka kestää arvion mukaan kolmisen viikkoa. Ja matkalla voi olla kuuma. Ja kylmä.

Nyt sitten olen leiponut (kaurakeksejä, mustikkapiirakkaa, korvapuusteja, kookospiirakkaa, siirappikakkua), kokannut (chili con carnea, linssikeittoa (paljon), sienikastiketta, soijakastiketta, porkkanakastiketta) ja keittänyt puuroja (riisi, ohra, hirssi, kaura). Näin muutamia luetellakseni. Loppu häämöttää, mutta niin häämöttää päivissäkin. Pelkään vaan että lopulta ruoka loppuu liian aikaisin. Sitten on mentävä kauppaan ja ostettava taas pussi pastaa, josta osa jää yli. Toisaalta, saapahan Irkkukin hyvät eväät kun ottaa meidät viimeiseksi yöksi hoteisiinsa.

Muista kaapeista inventaario on tehtynä, ainakin suunnilleen. Matkatavaroita ei ihan vielä voi pakata, sillä Appi Vaimokkeineen saapuu torstaina Poloa hakemaan. He viipyvät viikonlopun, jolloin tietysti tarvitsevat vielä vierashuonetta (jonne kasaisin matkatavarat valmiiksi).

Eilen mallattiin laukkuja autoon. Jii oli kovasti jo pakkaamassa. Tuskin tuo muuttamisesta mitään ymmärtää, mutta osaa kyllä sanoa toisen kotimme sijaitsevan Suumessa. Sinne mennään autolla ja matka on pitkä.

Matka tosiaan on pitkä - sain eilen varattua viimeiset hotellit ja lautan Tukholmasta Helsinkiin. Kotimatka kestää päivän vajaa kaksi viikkoa, se kulkee ensin läpi Ranskan pohjoiseen Cherbourghiin, josta Englannin kautta Tanskaan ja sieltä Ruotsin kautta Suomeen. Matkaan sisältyy kolme lauttamatkaa (3h, 19h ja 16h), karvan vajaat 4000 kilometriä (lauttakilometrit mukana) sekä 11 eri hotellia. Nyt odotan melkein enemmän matkaa kun määränpäätä!

Jos jotakuta jäi kiinostamaan viinitilanne: muutama laatikko menee samaa matkaa moottoripyörän kanssa, joten ihan tyhjin käsin ei kotiin palata ;)

7 kommenttia:

 1. Kummallinen muuttofirma! Meillä on kontissa kulkeneet kaikki kaksi kertaa maasta toiseen niin kuivat elintarvikkeet kuin viinit ja viinaksetkin ja ihan ovat muuttofirman miehet pakanneet tietäen, että kaikki menee varastoon muutamaksi kuukaudeksi. Pakkasivat mukaan myös kaksi jostain kaapin perältä löytämäänsä sipulia paperinyyttiin. Ne oli hieman nuupahtaneet neljässä kuukaudessa. :-)

  VastaaPoista
 2. Ei se muuttofirma mitään kiellä, vaan firma joka muuttomme maksaa...

  VastaaPoista
 3. Ahaa, luin huonosti. Mahtavatko tulla tarkastamaan myös mitä olette mukaan pakanneet? ;-)

  VastaaPoista
 4. Niinpä ;) Jotain sinne joutuukin laittamaan (shh), muttei ihan kaikkea 'laitonta'.

  VastaaPoista
 5. Jotenkin utopistista lukea kotiinpaluustanne. Te, lopullisesti takaisin Suomeen? Liian hyvää ollakseen totta!?! ;-)

  VastaaPoista
 6. minä toivotan turvallista kotimatkaa ja toivotan patonkimaalaiset suomettumaan.

  josko sitten päästäisiin halausetäisyydellekin...

  VastaaPoista
 7. Rouva P äläs nyt. Tässähän ihan punastuu :)

  Kiitokset liskis.

  VastaaPoista

Jätä toki jälki