tiistai 23. elokuuta 2011

hikeä pukkaa

Jos asteita on sisällä 28, ulkona reippaasti yli 30, niin arvatkaapas virtaako hiki jo pelkästään istumisesta? Kyllä. Lisätään siihen sitten tavaroiden siirtämistä paikasta toiseen, hyllyjen tyhjennystä, pesua ja järjestystä, pyykkien pesua, ruoanlaittoa, pakkaamista, miettimistä ja stressiä. Tuloksena litimärät vaatteet ja hermot tiukalla kuin viulun kielet.

Ylihuomenna tulevat muuttomiehet, huomenna Cille.

Cille hakee ylimääräiset tavarat, joihin lukeutuu mm puutarhakalusteet, hoitopöytä, lautasia, viinilaseja, tyynyjä, lakanoita. Onneksi heillä on b&b jonne tarvitaan kaikennäköistä sälää.

Muuttomiehet sitten pakkaavat kaikki heille osoitettavat tavarat.

Muuttofirmalle on muuten pitänyt tehdä selvitys tavaroista ja niiden arvosta, vakuutusta varten. Kaikki yli 1000 euron tavarat piti merkitä erikseen (onneksi niitä ei ole paljon), samoin kaikki yli 50 euron arvoiset tavarat (johon nyt kuuluu sitten vaikka jos mitä). Lisäksi kaikki muu piti kirjata ylös ja arvioida summa (esim kirjoja 20kpl á 15 euroa yht 300 euroa). Mukavaa ja helppoa hommaa. Toivottavasti kuorma ei tuhoudu, sillä arviot on sen verran alakanttiin ettei mitenkään saada ostettua saman verran samoja tavaroita sillä summalla.

Me pakkaamme kaikki kotimatkalle tarvittavat vaatteet ja tavarat ennen muuttomiesten tuloa. Ja aivan varmasti jotain unohtuu muuttokuormasta. Tänne tullessamme pakkasimme kaikki tarvittavat vaatteet matkalaukkuun (muuttokuorma oli jo siis lähtenyt) edellisenä iltana ja totesimme ettei yksi laukku riitä mitenkään. Laukun ostoon oli siis mentävä. Nyt varaudumme ja jätämme tilaa kolmen laukun verran. Saas nähdä kuinka käy.

Tekemistä siis riittää. Onneksi apuja on saatu viikonloppuna vierailleilta Apelta sekä Vaimokkeelta, jotka lähtivät huristelemaan kohti pohjoista maanantaina. Ja maanantaina lähdetään mekin.


2 kommenttia:

  1. Miltä lähtö tuntuu,sekavat tunteet?Helle on karmeeta,varsinkin kaupungissa ja ilman veden läheisyyttä.Kiduin Lyonissa vuonna 2004 tai jotain,kun yölläkin oli yli kolmekymmentä viikkotolkulla,ja vanhuksia kuoli pitkin Eurooppa tuhatmäärin.Nyt oleilen onneksi Keski-Suomessa rasvatyynen järven rannalla.Hyvää kotimatkaa mutkan kautta,ja kiitos näistä kirjoituksistasi. paskeriville

    VastaaPoista
  2. voi että!

    nyt se sitten alkaa, turvallisen enkelin laitan matkaanne, jättäkää sille vähän tilaa.

    VastaaPoista

Jätä toki jälki