maanantai 11. heinäkuuta 2011

viiniä, viiniä ja viiniä

Viime viikon toimin suomalaisen perheen turistioppaana. Kutsuimme torstaina perheen meille syömään, jolloin korkkasimme viimeisen Pullon.

Pullo on ostettu kesällä 2009 ajaessamme Antibesiin yöksi. Ajelimme pienempiä teitä halki viinitarhojen ja -tilojen. Yhden tilan kyltti kiinnitti Aan huomion erikoisella muodollaan (viisikulmio). Perillä Antibesissä söimme illallista hiekkarannalla suomalaisten naapureidemme kanssa (jotka olivat häämatkallaan). Tilasimme pullon rosé-viiniä ja tarjoilija toi pöytään viisikulmio pullon. Viini oli todella hyvää, joten kotimatkalla pysähdyimme tilalle ostamaan viiniä. Ja koska harvoin saa ostaa vain pulloa, tälläkin kertaa piti ostaa koko laatikko.

Perjantaina menimme Montpellieriin suomalaisen perheen kanssa. Heinä ja elokuussa kun perjantaisin vietetään Les Estivales'ia, jossa keskustassa tarjolla on (18-24) ruokaa, herkkuja, juustoja, tavaroita, kirppis sekä tietenkin viiniä. Lasi ja kolme maistelulippua maksaa 4 euroa. Ja kun lapsiperhe menee paikalle jo vähän kuuden jälkeen ja lähtee vähän yhdeksän jälkeen, ei tarvitse juurikaan jonottaa ja parkkipaikkoja on tarjolla vaikka kuinka paljon. :)

Lauantaina viininmaistajaiset löytyivät paljon lähempää - Lattesista. Söimme illallisen ja lähdimme kävelemään satamaan. Lasi ja kolme maistelukertaa maksoi 3 euroa. Tosin tapahtuma oli hyvin paljon pienimuotoisempi, mutta tarjolla oli silti juustoja ja makkaroita sekä toistakymmentä viinitilaa. Ravintolat olivat auki ja todella hyvä, trumpeteilla ja saksofonilla varustettu bändi, soitti jammaavaa musiikkia.

Näinkin voi iltansa viettää. Ja kuten suomalaisen perheen isä totesi: 'On niin ihanan rentoa meininkiä.' Ei, kukaan ei ollut kännissä ja kyllä, lapsia oli melkein kaikilla mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki jälki