tiistai 19. heinäkuuta 2011

(koti)eläimiä

Meillä on asustanut sekä sisällä että ulkona jos jonkinmoista eläintä.

Hämähäkkejä on ollut koko ajan jossain nurkassa (sellaisia paikallaan pysyviä) taikka kipitellyt seinillä (ne on kannettu ulos). 

Etupihalla pesi viime keväänä lintuäiti aivan ulko-oven vieressä olevassa kukkaruukussa. Tänä vuonna pesä ei kelvannut, lieneekö syynä piilopaikan puute. En nimittäin laittanut kanervia talveksi niihin purkkeihin, kuten edellis vuonna.

Iltaisin takapihalla on lauma lepakoita. Sellaisia pikkuruisia ja kamalan nopeita.

Talvella jauhosäkistä löytyi yllätys - jauhomatoja. Ja vaikka juoksinkin samointein hakemaan purkkeja pusseille, löytyi purkistakin vielä käytäviä. Onneksi vain kerran.

Muurahaiset ovat saapuneet sankoin joukoin aina keväisin. Viime vuonna siirreltiin hedelmäkulhoa, sitä edellisenä vuonna leipäkoria, turvallisempaan paikkaan. Tänä vuonna muurahaiset ovat enimmäkseen pysytelleet ulkona.

Kaapeista ja niiden takusista, pimeistä paikoista löytyy niitä pikkuisia harmaanmustia öttiäisiä, mitä Suomessakin on. Jostain syystä pää lyö tyhjää nimen kohdalla...

Etupihaa on käyttänyt vessanaan musta, puolikashäntäinen kissa. Kun levitimme hiekkaan kissankarkotinta (haisi muuten kamalalle), kissa pysyi reilun vuoden poissa. Nyt se on palannut. Seinän puoleiseen päätyyn pihasta se käy tekemässä tarpeensa, portin puoleiseen päätyyn se käy päiväunille. Kuten eilen; Jii melkein ajoi sen yli 'fillalla' ennenkuin kissa liikahtikaan. (Jii halusi silittää kissaa, eikä vielä ymmärrä ettei silitys onnistu osumalla eturenkaalla siihen.)

Illalla sitten katsoimme Aan kanssa telkkaria, kun Aa nousi, haki taskulampun ja alkoi osoitella sohvien alle. Sanoin näkevänsä hiiren. No, roskiskaappiin oli ilmestynyt viime viikkoisen reissumme aikana mustia pötköjä, jotka tulkitsin ensin hiirenkakaksi, sitten (sillä eihän meillä mitään hiiriä voi olla) kukkien roskiksi (olin juuri ennen asian huomaamista heittänyt kuolleita kukkia roskiin, joiden heteet vai emit? olivat juurikin samannäköisiä).

No HIIRI se oli. Tarkemmin leipälaatikkoa tutkittuamme ja rapinan lähdettä etsittyämme, huomasimme näkkäreiden ja hapankorppujen reunojen olevan syödyt. Seuraavassa laatikossa oli avattu kanelikorppupussi, josta löytyi niitä papanoita. 

Jatkoimme metsästystä tunnin (tulipahan laatikotkin siivottua), teimme ansan ja lähdimme nukkumaan. Ansa oli aamulla tyhjä ja herkkupalat koskematta. Se siis tarkoittaa, että hiiri kuitenkin pääsi siivousrytäkässä ulos omaan kotiinsa. Eikö? ;D

2 kommenttia:

  1. Moikka !
    Olipas kiva kun eksyit sivuilleni, minustakin on mukavaa uusia blogeja :)

    VastaaPoista
  2. Näkyikös/kuuluikos hiirtä enää?

    VastaaPoista

Jätä toki jälki