sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

ajoneuvot ja niiden kuljetus

Ostimme auton vuoden vaihteessa (08/09).

Jii syntyi Suomessa, mutta jo 7 viikon ikäisenä matkustimme autolla takaisin Ranskaan. Mukanamme matkasi Aan moottoripyörällä ystävämme Yksikätinen.

Toisen auton ostimme keväällä 2010, puoli vuotta ennen alkuperäistä Suomeen muuttopäivää.

Meillä on siis kolme ajoneuvoa, jotka kaikki tulisi saada takaisin Suomeen enemmän tai vähemmän elo-syyskuun vaihteessa.

Yksikätinen oli halukas ajamaan moottoripyörän myös takaisin. MUTTA hänen työnsä eivät anna periksi kesälomalle. 
Aa oli vähän mielissään, näin saisi itse ajaa pyöränsä kotiin. MUTTA pelkästään laiva- ja lentoliput tekivät yli 1000 euron laskun. Päälle tietysti bensat, hotellit, ruoat. Tutkittuaan internettiä ja soitettuaan muutaman puhelun, Aa löysi huomattavasti halvemman kuljetuksen pyörälleen: etelä Espanjansta ajetaan Suomeen kerran viikossa rekalla (?) ja koska reitti kulkee juurikin meidän ohi, ottavat moottoripyörän kyytiin 'lennossa'. 

1/3 ajoneuvoista hoidettu

Ensiksi ostamamme auto, Polo, oli alunperin tarkoitus myydä täällä. MUTTA tarkempi tiedustelu ja tutkinta osoitti sen olevan arvokkaampi Suomessa. Täällä nimittäin käytetyille autoille on muutaman kerran vuodessa ilmestyvä lista, josta hinta selviää. Kunnolla ei ole väliä, kuten ei ajetuilla kilometreillä, ainoastaan vuosimallilla. Ja vaikka koskaan ei autokaupoilla voikaan rikastua, olisi järjetöntä myydä se täällä halvalla (liian) ja ostaa Suomessa toinen auto tilalle, kalliilla.

Appi otti auton ajamisen puheeksi jo muistaakseni viime vuonna. Eilen hän soitti ja kertoi varanneensa lennot elokuun loppupuolelle. He ovat viikonlopun yli meillä ja lähtevät ajamaan alkuviikosta hissukseen kohti Suomea.

2/3 ajoneuvoista hoidettu

Alusta saakka olemme olleet ajamassa täältä takaisin. Jiin ollessa vauva tulimme Helsingistä Travemundeen ja sieltä Sveitsin kautta Lattesiin. Haluaisin, jos mahdollista, välttää tätä reittiä, sillä sehän on nyt nähty + vaihtelu virkistää. Olen myös aina halunnut ajaa Tanskasta Ruotsiin Juutinraumansillan yli. 
Pohdittuamme erinäisiä vaihtoehtoja (autojuna, lossi..), olemme päätyneet seuraavanlaiseen suunnitelmaan (mitään vielä varaamatta) :

Ajamme Ranskan halki Cherbourgiin (vietämme muutaman yön matkalla), jossa hyppäämme lauttaan, joka vie meidät Portsmouthiin Englantiin. Englannissa käymme ainakin katsomassa Stonehengeä ja ehkäpä ystäviämme, jatkamme kaakkoisrannalle Harwichiin ja hyppäämme laivaan, jonka toinen satama on Esbjerg Tanskassa. Sieltä sitten huristelemme sen pitkän sillan ja eteläisen Ruotsin läpi Tukholmaan, josta onkin hyvä ottaa turvallinen ruotsinlaiva Helsinkiin.

3/3 ajoneuvoista hoidettu3 kommenttia:

  1. Taas todistettiin, että niin ne asiat tuppaa järjestyä. :-)

    VastaaPoista
  2. Näinhän se on. Osaisi vielä olla huolehtimatta etukäteen :)

    VastaaPoista
  3. vau, me ei olla vielä koskaan uskallettu lähteä autolla Suomeen ja ilmeisesti puolisko ei mitenkään ole kiinnostunut yrittämäänkään. ja täytyy olla aikaa, että tosiaan ehtii nauttia matkasta eikä vaan istua peppu puutuneena autobaanalla kiitäen. suunitelmanne kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta. jos vielä joskus...

    VastaaPoista

Jätä toki jälki