keskiviikko 16. joulukuuta 2009

tonttu pakkasessa

Meillä on pakkasta! Aamulla istahdin vieras/pyykinkuivaushuoneen sängylle katselemaan vasta valjennutta päivää sekä availemaan silmiä; nurmikko oli kuurassa. Meteolaite näytti -1,5 astetta vielä yhdeksältä aamulla.

Olen neljän vuodenajan ihminen. Kun kesää on kestänyt tarpeeksi kauan, alan odottaa syksyä, värien muuttumista, lehtien putoamista ja sadetta. Ja sateen muuttumista lumeksi. Kun taas lunta ja pakkasta on ollut tarpeeksi, on ihana nähdä ruskeaa maata ja sieltä nousevia taimia. Kohti kesää ja lämpöä. (Surullista, ettei etelä Suomessa enää saa näin nauttia.) Joten todella kuuman kesän jälkeen olen odottanut syksyä tulevaksi. Jee, nyt on siis pakkasta!

Kuurakuva on otettu syyskuussa 2008 vaellukselta Kolmenvaltakunnan rajalla (Ruotsissa oltiin tänä aamuna).
Meille on tipahdellut joulukortteja ja -paketteja viikon verran. Yhdessä paketissa oli Jiille tonttulakki. Se oli pakattu sellofaaniin ja päällä luki 'heti käyttöön', siksi se on avattu.

Otin Ikeasta ostamani piparitaikinan lämpimään, tänään leivotaan. Iltapäivällä on nimittäin tämän vuoden viimeinen possukerho ja joulujuhla. Jiille tonttulakki, punainen tähtipaita, harmaat sammarit sekä pussillinen pipareita, emmeköhän niin ole tervetulleita juhlimaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki jälki