sunnuntai 6. joulukuuta 2009

pyykin pesua itsenäisyyspäivänä

Pyykinpesukone asuu autotallissa. Kaikilla. Ei kai se ketään ihmetytä?

Autotalliin pääsee sisäkautta, mutta se ei ole lämmin tila. Ei siellä pakkastakaan ole, sillä sen verran etelässä ollaan. Mutta kyllä siellä kylmä on. Pesukone on kuitenkin asunut siellä aina, joten ei se taida kylmyydestä säikähtää.

Se on tietysti ihan kätevää, ei tarvitse katsella rumaa konetta kylpyhuoneessa. Eikä se vie siellä tilaakaan. (Vaikka suomalaisin silmin sille olisi ollut passeli paikka kylpyhuoneessa, jos suihkukaapin oven olisi siirtänyt toiselle seinälle. Tai jättänyt kylpyammeen laittamatta.) Autotallissa siis.

Likapyykkikori asuu yläkerrassa kylpyhuoneessa. Laitan likapyykit koriin, kävelen raput alas. Avaan oven autotallin "eteiseen", avaan oven (niin laitan tietysti läpsyttimet jalkaan, onhan autotallin lattia kylmä ja likainen), sytytän valon ja astun autotalliin. Pyykit koneeseen ja takaisin sisään.

Pyykkikoneemme (vuokraisännän) on fiksu. Se huutaa kun on valmis. Paha vaan ettei sitä kuule. Paitsi jos on ulkona tai on naapuri. Eli täytyy vaan muistaa että on pyykkipäivä ja kone on päällä. Huomattavan usein ripustan pyykkiä juuri ennen nukkumaan menoa...

Läpsyttimet jalkaan, kaksi ovea auki, valo päälle. Puhtaat pyykit koriin, kori kainaloon. Valot pois, kaksi ovea kiinni, portaat ylös ja vierashuoneeseen. Vierashuone toimii pyykinkuivaustilana. Siellä asuu kaksi pyykinkuivaustelinettä, ah niin epäkäytännöllistä telinettä. Suuret pyykit (paidat, housut, pyyhkeet, lakanat) ripustetaan suurempaan telineeseen ja pienet pyykit (sukat, kalsarit) joko suuren telineen jaloissa oleville naruille (lattialla istuen) tai pienemmälle telineelle. Samalla tarkkaillaan, ettei Jii vahingossa käänny liian lähelle sängynreunaa, jolla makaa.

Aa oli sitä mieltä että meidän on hankittava kuivuri. Lupasin ripustaa pyykit kaksi vuotta, että kuivuri olisi tarpeeton. Joka kerta istuessani lattialla ripustamassa pikkuruisia sukkia tai ottaessani koppuraisen puhtaan pyyhkeen suihkun jälkeen, minulla on ikävä kuivuria. Mutta olisihan se hulluutta.

Tänään on muuten itsenäisyyspäivä. Meillä tuulee ja asteita kymmenen. Ajattelimme lähteä joulumarkkinoille. Eilen teki jo mieli pannaria, olisiko se hyvä juhlaruoka, tarpeeksi suomalainen? Ja toivottavasti Yle muistaa meitä ulkomaan asukkeja ja näyttää Linnan juhlat Areenalla.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!1 kommentti:

  1. Hyvää Itsenäisyyspäivää Patonkimaahan!
    Sää täällä Espoossa, +1*c, ja harmaata on. Onneksi on talvivalot :)

    VastaaPoista

Jätä toki jälki