tiistai 22. joulukuuta 2009

joulusää

Ohhoh, oikein joulusää saatiin... Eilen tuuli niin että puut olivat ihan vaakatasossa. Ja satoi. Yhtään en mennyt suomalaisella sisulla ulos.

Paitsi juoksin kaupassa. En vielä jouluruokaostoksilla vaan hakemassa Jiille varasapuskaa kauppakeskuksen jättiläismarketista. Ajattelin mennessä etteihän siellä ketään ole kun sataa... ja kauppakeskus on ulkona, siis jokaiseen kauppaan mennään ulkoa. Ja kun ei ole kattoa, sataa. Yritin parkkeerata (en siis juossut sinne vaan siellä) autoa jättiläismarketin alle, kertoivat valotaulut kaikkien niisen kolmen hallin olevan suljettuina. Ei täynnä vaan suljettuna. Miksi?

Sain kuitenkin auton parkkiin toisaalle ja ostokset hoidettua. Ja oli siellä muuten ihmisiä, sateesta huolimatta. Mutta sekaan sopi yllättävän hyvin.

Vielä on huomenna vuorossa biokauppa (vihannekset) ja hypermarketti (muut ruokaostokset). Huoh sitä ihmismäärää, sillä siellä niitä ihmisiä taatusti on. Pitäisi olla suurempi pakastin tai jääkaappi tai ulkona pakkasta, että voisi (olisi voinut) tehdä ruokaa varastoon.

Asiasta majavaan. Teimme perjantaina Jiin kanssa kävelylenkin luonnonpuistossa, kävimme katsomassa flamingoja. Tien pientareella rouskutteli ruohoa kaksi suurta hamsteria (kuten Aa niitä kutsui), ihan muutaman metrin etäisyydellä meistä. Eikä niitä majavia (niitä ne oikeasti oli) yhtään vaivannut Jiin riemunkiljahdukset. Aika pitkään siinä seistiin ja katseltiin, ennen kun majavat lähtivät yhteistuumin tietä pitkin kävellen ja pulahtivat veteen.

Joulusäästä vielä. Tänään tuulee ihan pikkaisen. Ei sada, mutta maa on märkä. Ilma on suht lämmin, plus 12 astetta. Loppuviikko pitäisi olla samanmoinen. Nauttikaa te siis Suomessa LUMESTA meidänkin puolestamme.

Rauhallista Joulua!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki jälki