torstai 7. huhtikuuta 2011

elokuvia suomesta

No nyt alkaa olla maailmankirjat sekaisin ihan olan takaa. Avasin tämän viikon La Gazetten* ja tarkastelin elokuvatarjontaa. Jostain syystä silmiini osui elokuva nimeltään Tous les chats sont gris, valmistumisvuosi 2010, alkuperämaa Suomi. Sitten pitikin hieraista silmiä uudemman kerran - Version Original. Meitsi menee siis elokuviin, kuuntelemaan suomea! 

Kyseessä on siis Ville Virtasen tähdittämä elokuva Paha perhe. On muuten ihan sama onko elokuva hyvä taikka ei. Menen silti.

Ihmeellistä tässä on alkuperäiskielen lisäksi se, että kyseessä on ainakin kolmas suomalainen elokuva Montpellierin elokuvateattereissa tänä vuonna. Ensimmäinenhän oli Napapiirin sankarit, jota täällä esitettiin ainoastaan dubattuna versiona. Toisena toissa viikolla näytetty Muumi-elokuva, myös dubattuna. Ja nyt tämä. Mahtavaa.* kyseessä on 1 euron maksava sanomalehti, joka ilmestyy torstaisin. Lehdessä on muutamien paikallisuutisten lisäksi viikon tapahtumat kuten messut, torit, konsertit, teatterit, clubbaukset ym. Ja vaikkei kaikesta aina ymmärräkään, eurolla sen kyllä ostaa mieluusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki jälki