lauantai 4. joulukuuta 2010

messut

Kävin eilen itsekseni siellä bio-harmony messuilla. Viime vuotiseen verrattuna messut olivat huonommat. Messukeskusta on laajennettu tänä vuonna, mutta laajennusosa ei ollut käytössä. Ei sen puoleen, että tarvettakaan olisi ollut, hyvin mahtuivat näytteelleasettajat sekä katsojat vanhaankin tilaan.

Kyseessähän oli luomu- ja hyvinvointimessut, joten suuremmassa hallissa oli tarjolla hyvinvointia. Esillä oli ekologisia rakennusvaihtoehtoja (maaleja, sähköä, lamppuja, takkoja), erilaisia hoitoja (hierontaa, kivi-, aroma- ym. terapiaa), bambusta valmistettuja tyynyjä, patjoja, lakanoita, kasviväreillä värjättyjä silkkivaatteita, raakasilkkivaatteita, perulaisia villatuotteita, erilaisia kiviä, super-goijimarjaa erilaisina valmisteina, mustikkaa erilaisina valmisteina, ekologisia kenkiä, kirjallisuutta yms.

Ostin Anopille sekä Aalle joululahjat ja keskustelin sujuvasti ranskaksi silkkihuivejen kasvivärjäyksestä ja värien energisoivasta vaikutuksesta. Sain kehuja hyvästä ranskantaidosta, buahhahha, se tarkoittaa sitä että osasin sanoa 'dakoo' oikeaan väliin ja tarpeeksi monta kertaa. Mutta askel taas eteenpäin.

Pienemmässä hallissa oli myynnissä luomujuureksia, -suklaata, -leipää, -hunajaa, -siirappeja, -mausteita, -viinejä.... Sekä muutama ravintola, kahvila ja mehukioski.

Tälläkertaa en tullut ymmärretyksi aivan yhtä hyvin, ostin neilikoita ja kanelitankoja irtomyynnistä ja pyysin ensimmäisiä vähän, toisia kaksi ja sain pikkuiset pussilliset molempia (myyjäsetä myös taisi olla vähän huonokuuloinen). Ihmisiä oli jonoksi saakka, meteli oli kova ja pussit hyvin paketoituja, joten en vaivautunut korjaamaan. Tuleepahan liskonaisen glögitiivistettä ensi vuodenkin tarpeiksi.

Tänään tarkoituksenamme oli suunnata Santons-myyjäisiin pikkuruiseen Saint-Jean-de-Cuculesiin, mutta mutta.. Cille oli lähdössä mukaamme, ja hänen täytyi olla aamuupäivä kotona päivystämässä putkimiestä, joten sovimme menevämme vasta iltapäivällä. Putkimies ei kuitenkaan ilmestynyt ja tiedustelujen jälkeen selvisi, että hän tulee aikaisintaan viideltä illalla. No, saimme kutsun Cillen luo glögille ja pipareille. Sinne siis Jiin päiväunien jälkeen.

Huomenna, mikäli ei sada, käymme katsastamassa Santonsit aamulla ja iltapäivällä on vuorossa Lucia-juhlat muiden skandinaavien kera. Kamelit siis jäävät näkemättä, ne kun menevät Lucian kanssa päällekäin. Onpahan hyvä syy tulla tänne myöhemmin uudelleen.

2 kommenttia:

  1. voi harmi kun ei nähty siellä...

    VastaaPoista
  2. niinpä, ehkä tosiaan nähtiinkin ;)

    käyn itse asiassa turhan harvoin montpellierissä. pitäisiköhän meidän tehdä tärdkyt joku päivä?

    VastaaPoista

Jätä toki jälki