sunnuntai 19. joulukuuta 2010

sataa, sataa ropiseeKuinka mahtava jouluinensää! Vettä tulee sen verran paljon, ettei ulos meinaa nähdä ikkunoista (niistä eilen pestyistä). Jos tätä tahtia tulee muualla lunta, ei ole ihme, että taas on keski-Euroopan kentät suljettuna. 


Viimeisin tieto jouluvieraista on Munchenistä, josta heidän piti lentää Pariisiin ja hypätä junaan. No, Pariisin kenttä suljettuna. Yrittävät päästä suoraan Marseilleen. Mukava sää lähteä heitä sieltä hakemaan... No, kunhan pysyy vetenä.


Nyt viikonloppuna olen kuitenkin ollut hirvittävän ahkera; nyt joulusiivous on miltei tehtynä, samoin kuin kaikki makeat herkut. Velhovuoren glögiä on keitetty jo toinen satsi. Ja kolmas piparitaikina valmistuu vasta lähempänä joulua. Eli laatikot vielä ajatustasolla, samoin kalan graavaaminen. Kinkun saa valmistaa se, joka sitä meinaa syödä (minä en).
Joulupallot ovat vähän säälittäviä vesisateessa ja noin alhalla, mutta lyhyenä ihmisenä ilman tikkaita ei pysty parempaan :)


 Suklaa-taatelikakku eiliseltä ja tortut tältä aamulta

 Onneksi sisällä on lämmin ja jouluinen tunnelma!
4 kommenttia:

 1. toivottavasti teillä on autossa asianmukaiset varustukset; me ei uskallettu tänään lähteä Marseillehin, koska iltapäivällä lämpöä oli vain pari astetta. mikä tarkoittaa, että illalla palatessa on lämpötila alle nollan ja märät tiet muuttuvat luistinradoiksi. sitten ei meidän peleillä enää päästä kotiin asti.
  tänä aamuna meidät yllätti herätessä lumipeite, mutta tuossa kosteassa se pikku hiljaa sulaa.
  että hyvää joulumieltä, tällaista tämä täällä tuppaa olemaan. on kyllä joskus Helsingissäkin, en minä ole tottunut täysvarmoihin lumikeleihin Suomessakaan.

  VastaaPoista
 2. Muncheniin jäi mun äiti ja isikin jumiin tänne tullessaan..ostivat sitten liput toiselle lennolle (kun stand by:lla olivat..) ja pääsivät vielä perjantaina perille..ilman matkalaukkua tosin! Huhhuh, mikä hässäkkä.

  VastaaPoista
 3. Airelle, ei täällä mennyt pakkasen puolelle viime yönä ollenkaan ja Marseillessa kirkas kuutamo ja lämmintä.

  Merkkari, eli perille pääsivät onnellisesti sekä nämä että he, nyt vaan odotellaan laukkuja täälläkin :)

  VastaaPoista
 4. Rauhallista ja muistorikasta joulun aikaa! ♥

  VastaaPoista

Jätä toki jälki