keskiviikko 29. syyskuuta 2010

leikkipuistossa

Varoitus: sisältää rumia sanoja

Tämän viikkoinen possukerhon tapaaminen oli meidän kylällä, leikkipuistossa. Ja tokihan siellä oli muitakin lapsia sekä aikuisia meidän lisäksemme. Kaikki lapset leikkivät yhdessä ja erikseen, lainaillen toisten leluja.

Olimme kiipeilytelineen luona minä, Irkku sekä Cille + lapset, kun pieni ranskalainen tyttö kopautti päänsä kiipelytelineen kaiteeseen siellä ylhäällä. Irkku sattui seisomaan siinä vieressä ja lohdutti ja paijasi tyttöä sekä puhui hänelle ranskaksi. Äkkiä penkiltä nousi mummo-ikäinen nainen, syöksyi kiipeilytelineen luo ja työnsi Irkun hyvin kovakouraisesti tieltään ja nappasi itkevän lapsen syliinsä.

Cille käveli heidän perässään takaisin penkille ja pyysi tytöltä Visentin palloa takaisin ja tyttö sen Cillelle antoi. Irkku päivitteli, kuinka mummukka oli hänet törkännyt sivuun kun Cille tuli takaisin meidän luoksemme. Mummukka huusi Cillen perään: 'amerikkalaiset kuuluvat Amerikkaan, vitun huora'. Siinä vaiheessa Irkku hermostui ja marssi mummukan luo. He kävivät kovin kiivasta sanaharkkaa ja mummukka alkoi huutaa suureen ääneen: 'tuokin ystäväsi tuli ja nappasi pallon tytön kädestä ja nyt piiloutuu selkäsi taa.' Cille siis seisoi minun kanssani vähän syrjemmällä..

Ajatelkaa, me oltiin leikkipuistossa joka oli täynnä alle 5-vuotiaita vanhempineen ja mummukka käyttää tuollaista kieltä. Ja mistä hyvästä?
7 kommenttia:

 1. Ohhoh. Tulee mieleen, että kukahan tuossa oli järjeltään ja käytökseltään lapsi ja kuka aikuinen.

  VastaaPoista
 2. julkisten leikkipuistojen huono puoli on se, että kuka tahansa saa niitä käyttää -- puhumattakaan niistä, jotka käyttävät niitä öisin...

  VastaaPoista
 3. Niin, tänään tapaus naurattaa, eilen ei. Mutta tädin kyllä kierrän vastaisuudessa kaukaa.

  VastaaPoista
 4. Taisi olla mummukalla paljon ja raskaita ongelmia joita sitten kanavoi sujuvasti eteenpäin...heti tilaisuuden tullen. Inhottavaa käytöstä, ihan turhasta ja vielä lasten keskellä!

  VastaaPoista
 5. Mimosa: nimenomaan ihan turhasta.

  VastaaPoista
 6. huh! kauheeta! rasismia ranskassa valkoihoisten kesken! ah niin ihanaa!

  VastaaPoista

Jätä toki jälki