torstai 9. syyskuuta 2010

kieltä

Hassua miten sujuvasti sitä toisinaan keskustelee kolmella lauseella.

Naapuriin on muuttanut uudet naapurit ja tapasin sedän eilen ensi kertaa niin että vaihdoimme kuulumiset. Heti toisessa lauseessa kävi ilmi, että setä ei puhu eikä ymmärrä sanaakaan englantia. Uuh, omat taidot siis peliin. Ja kyllä, minä sain kerrottua miksi me olemme täällä, kauanko olemme olleet, kauanko tulemme olemaan ja että se en suinkaan ole minä joka täällä on työssä. Ja sain selville että setä sekä sedän vaimo ovat molemmat jo eläkkeellä ja viihtyneet täällä mainiosti. Enemmänkin olisin voinut jutella, mutta Jii oli 'vapaana' ja viiletti ties missä ja se mennyt aikamuoto on pikkasen hankala.

Tiedättehän kuinka toisinaan kummastuttaa ja vähän ärsyttääkin suomenruotsalaisten tapa puhua suomea ja ruotsia sekaisin. Kuten 'jag ska mennä bussilla till Make'. No itsepä huomasin käyttäväni samansuuntaista kieltä puhessani englantia jollekin joka ranskaa osaa. Hyvänä esimerkkinä sana lastenvaunu, joka on englanniksi joko pushchair taikka pram ja ranskaksi poussette, 'pusett' nyt vaan on helpompi sana (ja aika mukava suussa). Että anteeksi jos kuulostan hölmöltä.

On muuten taas kulunut jokinen tovi kun viimeksi olemme saaneet opetusta ranskassa. Asia korjaantuu tiistaina. Ope muuten lähetti kutsun viikonloppukurssille, jossa itse on opena. Olisi hyvä ja varmaan kivakin mennä, mutta mihin kummaan Jiin lykkää. Onpahan hyvä syy olla oppimatta taas lisää.
4 kommenttia:

 1. Pidän peukkuja, että Jiin hoito järjestyisi. Tekisi varmaan hyvää päästä itsekseen pänttämään kieltä. Ja muutenkin.

  VastaaPoista
 2. Myös Aimolasta löytyy sinulle jotain :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Aimo ja Stansta, olen otettu. Eka palkinto :)

  Stansta: luulen, ettei lapsenhoito järjesty, vähän on heikoilla kantimilla nämä hoitajat, varsinkin koko viikonlopuksi. Hyvää se tekisi, ei vähiten meille. Jouluna kuitekin tulee lapsenhoitajia kolmin kappalein, joten silloin ainakin saadaan hetki huokaista.

  VastaaPoista

Jätä toki jälki