keskiviikko 6. lokakuuta 2010

kesäasunnolla

Koska koneessani on liian vähän tilaa, kuvat valitettavasti pysyvät kamerassa.

Cillen vanhemmilla on kesäasunto Le Lavandou'ssa, noin 300 kilometriä itään meiltä, Marseillen ja Nizzan välissä. Päätimme lähteä sinne viettämään viikonloppua.

Tiddy, Cillen mies, ei lähtenyt mukaan, sillä ajettuaan päivässä useamman sata kilometriä, ei lisäkilometrit tuntuneet houkuttavilta. Me kun lähdimme matkaan jo perjantaina päiväuniaikaan.

Asunto sijaitsee kukkulan rinteellä ja sen piha avautuu suoraan merelle. Pihalla oli viiniköynöksiä, laventeleita, kukkia, pensaita sekä tietysti suuri oliivipuu, joka oli tiputellut kypsiä oliiveja pitkin pihaa. Poikien avustuksella saimme pihan siistiksi nopeasti.

Lähdimme autolla alas kylään, katselemaan ja kiertelemään sekä ruokakauppaan. Laitoimme auton parkkiin Ruotsin kilvissä olevan auton viereen, mutta ajajia emme nähneet. Koko kylä oli muutenkin täynnä turisteja ja keski-ikä reilusti yli kuudenkymmenen.

Lauantaina päätimme lähteä ekskursiolle suihkuseurapiirien Saint Tropez'iin, jonne matkaa Le Lavandou'sta on nelisenkymmentä kilometriä. Pakkauduimme kaikki viisi Cillen tilavaan Saabiin ja lähdimme matkaan, upeaa rantatietä pitkin. Matka kuitenkin tyssäsi kaupungin suulle ja vastassa oli karmea ruuhka. Sitkeästi etsimme parkkipaikkaa (viralliset kaikki täynnä) ja pienen pyörimisen jälkeen saimme auton parkkiin. Ihmisiä siis oli valtavasti, kuin hulluillapäivillä konsanaan. Kävimme lounaalla ja yritimme bongata rikkaita ja kuuluisia, onnistumatta (vaikka tuskin niitä olisi tunnistanutkaan). Kun lähdimme takaisin autolle, syy ihmispaljouteen selvisi: suurten purjelaivojen regatta. Paluu matka sujui ruuhkitta.

Sunnuntaina lähdimme aamupäivällä alas Le Lavandouhun Cillen kanssa, pojat rinkoissa keikkuen. Kävelimme kallionkilekkeille tehdyllä betonipolulla aivan meren vieressä ja jäimme istumaan rannalle. Haimme leipomosta 'skandinaaviset' leivät (tosi paljon samanlaista kuin fasun kestileipä) ja lähdimme nousemaan ylös asunnolle. Lounas, siivous ja kotimatkalle.

Keväällä menemme uudelleen. Silloin lähdemme laivalla lähisaareen pyöräilemään.

ps. pohkeet on vieläkin kipeinä noususta...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki jälki