maanantai 5. syyskuuta 2011

oikean puoleinen liikenne

Todella myöhään perjantai iltana saavuimme Iso Britaniaan. Kolmen tunnin autolautta matka meni jotensakin hyvin, mitä nyt Jii meinasi kyllääntyä istuskeluun, väsymystään.

Ihan vaan vähän jännitti ajaminen pimeässä väärällä puolen tietä :) Eikä mitään tietoa nopeuksista, sillä tokihan täällä hämmennetään mieltämme myös maileilla, jaardeilla, punnista puhumattakaan. Tämän tietäen valitsin ensimmäiseksi hotelliksi lähimmän.

Lauantaina nautimme englantilaisen aamiaisen ja lähdimme rohkeina liikenteen sekaan. Kaikki hyvin kunhan pysyi moottoriteillä, muutoin meinasi paniikki iskeä. Kaikkeen kuitenkin näkyy tottuvan ja nyt mietityttää, kuinkahan väärältä tuntuu ajaa tien  asenta laitaa...

Stonehenge on nyt käyty katsastamassa. Treffasimme myös viime vuonna kotiutuneen possu-perheen kanssa ja vaikkei lapset toisiaan enää muistaneetkaan, vietimme kaikki mukavan iltapäivän yhdessä.

Palvelua tässä maassa on saanut aivan eri tavalla kuin Ranskassa. Ihan oli jo unohtanut kuinka ravintolassa tarjoilijat voivat hymyillä asiakkaille.

Tuntuu myös kuinka osa omaa identiteettiään on saanut takaisin - minkä tahansa asian saa selville kysymällä, eikä tarvitse miettiä ymmärtääkö mitä toinen sanoo. Täytyy sanoa että tuntuu hyvältä osata kieltä, totisesti.

Loma on siis toiminut suunittelemallamme tavalla. Se on antanut aikaa laittaa Ranskan vuodet taa ja valmistaa elämään Suomessa, jossa (kuten Englannissa) saattaa toisinaan sataa ja syyskuussa on jo vilpeää ;)

1 kommentti:

  1. ja matka jatkuu, koti lähestyy.
    ajakaa varovasti siellä ja muistakaa enkelinne.

    VastaaPoista

Jätä toki jälki