keskiviikko 14. syyskuuta 2011

euroopan pohjois laidalla

Lyhyesti:
kotona. Ehjänä. (Kiitosterveiset liskolandiaan ylimäärä-enkeleistä)

Pidemmästi:
Tanska kiidettiin moottoritietä halki, pysähtyen tankkaamaan sekä itsemme että auto.

Ruotsissa Ystadissa B&B:ssä tapasimme ensimmäisen suomalaisen, suomalaissyntyisen Ullen (putiikin omistaja), joka oli i n n o i s s a a n päästessään puhumaan suomea. Plussaa saatiin matkavinkeistä Montpellierin seudulle, johon olivat oopperalaulaja vaimonsa kanssa menossa marraskuussa.

Käväsimme Öölannissa nukkumassa ja kiertämässä Kuninkaallisten kesämökillä Sollidenissä. Kolmannen ja viimeisen yön olimme Norrköpingissä.

Siljalla tuntui jo ihan kotoisalta, vaikka suuri osa matkustajista puhuikin venäjää.


Matkan tarkoitus tasoittaa eroa Ranskan ja Suomen arjen ja elämän välillä, toimi erinomaisesti. Kotikotiin palattuamme tuntui Ranskasta lähdöstä olevan vuosia. Oman identiteettinsä reippaana ja sanavalmiina ihmisenä ehti saada takasin ensin Englannissa ja vielä Ruotsissakin (jossa osasin kommunikoida paljon luultua paremmin ja paljon paremmin kuin Ranskassa ikinä). Käänsimme ateriarytmimme lähemmäs suomalaista - päivällistä voi syödä jo ennen kahdeksaa illalla. Rahaakin joutui vaihtamaan ja tutustumaan erinäköisiin lantteihin sen verran monta kertaa (ainoat EU maat, joissa ei ole euro, tuli koluttua), että euro tuntui kotoiselta ja Suomen hinnat halvoilta (Ruotsissa tankkasimme usealla sadalla kruunulla..). Oraksen suihkuun törmäsimme jo Ruotsissa, joka Englannin 'power shoverin' jälkeen oli kuin taivas suihkun muodossa.

Muuttolaatikot saapuivat eilen. Siihen päättyi loma. Kaikki laatikot on avattu, noin puolet purettu ja suunnilleen paikoillaan. Tämä aihe ansaitsee aivan oman postauksensa. Nyt kun konekin siis löytyi, oletan olevani ahkerampi kirjoittamaankin. Kuvia saanette piakkoin, sikäli mikäli jostain löytyy kameran kaapeli.

Jokatapauksessa olemme onnellisesti Suomen kamaralla ja onnellisia.


4 kommenttia:

 1. Bienvenue kotosuomeen :) Eksyin kai Susikairasta joskus tänne ja olen urakalla aikajärjestyksessä kahlannut blogisi läpi. Kun itselleni ranska on tärkeä kieli ja olen asustellut nuorena Sveitsissä haaveillen ulkomailla asumisesta enemmänkin..Toivottavasti kotiudutte nopeasti ja paluuhuuman jälkeenkin kaikki tuntuu hyvältä :) Niinhän se on että elämässä on aina hyvät ja huonot puolensa maasta riippumatta. Kuitenkin noin suuressa muutoksessa on pitkään muisteltavaa ja toisaalta kauan poissa olleena täällä niitä ihania kaivattuja juttuja.
  Ihanaa syksyä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Tänään onkin ollut jo mukava suomalainenkotiäitipäivä - ulkoilua raikkaassa syyssäässä!

  VastaaPoista
 3. nyt kun olet kodossa tarvitset ihanan ruusupuskan syksyn iloksi, kipaisepa noutamassa se liskolandiassta.

  VastaaPoista

Jätä toki jälki