maanantai 15. marraskuuta 2010

kuvasia

Vihdoin niitä Suomen(kin) kuvia..


Kotikodin takapihalle, metsään, on ilmestynyt hiekkatie.
(Vuokra)mökkikunnan kunnantalo. Liskistä tähyilin, mutten löytänyt :)


Yhtenä aamuna piha oli tomusokeritettu.


Vene oli jäänyt jäiden keskelle ansaan.


Lapsille mökillä oli vaikka mitä kivaa - palloja, mailoja, trampolini, keinu, liukumäki...


...ja pyörä!


Se kuka tietää mitä sorttia nämä tyypit ovat, kertokoot ystävällisesti meille tietämättömille. Kiitos.


Sitten takaisin Ranskaan. Pihaltamme löytyi hasselpähkinöitä. Ne ovat pudonneet naapurimme pähkinäpuusta meidän puolellemme. Mutta koska olemme hasselpähkinäallergikkoja (ainakin minä sekä Aa), veimme pähkinät Vauvertiin, Mas Tolosaniin, jossa niistä loihditaan jotakin herkkuja allergiattomille ihmisille.

Otin varaslähdön jouluun. Joulukortit ovat miltei valmiit, joululauluja on jo kuunneltu ja ensimmäiset tähtitortut tehty ja syöty. Jii nautti taikinapyörällä ajamisesta, ei niinkään taikinasta taikka valmiista tortuista.


Eilenhän oli isänpäivä. Aa toivoi lahjaksi valkoista, punaisilla raidoilla ja -katolla olevaa Miniä. Ja sai sen.
Tiedän muuten, ettei isänpäivänä kai kuulu onnitella, mutta 'hyvää isänpäivää' oli vain liian pitkä :)

7 kommenttia:

 1. voihan nokka!
  ihan tuon kunnantalon kupeella asun. olisitpa vaikka huutanut lujaa, tai laittanut kissanhäntäpostia, kun noin likeltä ajoit.tai kysynyt tietä kunnantalon palvelupisteestä...

  nuo lehmät näyttää huitin lihakarjalta, en ihan oikeaa rotua minäkään tiedä.

  VastaaPoista
 2. Muakin harmittaa teidän puolestanne tuo Liskis-juttu, hö.
  Voihan joulu! Tänä aamuna vielä sängyssä maatessa tuli kyllä joulukortit mieleen. Taidan supistaa saajien määrää entisestään "sattuneista syistä".
  Kamala keli! Lähdin töistä ulos katsomatta ja kas, siellähän sataa. En tykkää! (paitsi nyt kun pääsin kotiin asti ja sain kuivat trikoot ja villasukat jalkaan!)
  Kiitos kuvista!!! =)

  VastaaPoista
 3. Höh. No oikeastaan me vaan piipahdettiin paikallisessa K-marketissa kahden väsyneen lapsen kanssa. Kissapostia ei ollut saatavilla siinä vaiheessa kun päätettiin päätyä sinne markettiin, emmekä jonnekin suurempaan kylään/kauppaan.

  Stansta: hyvä jotta sait kuivaa niskaan. Meille kävi päin vastoin aamulla - kovasti topattiin sadevaatetta ja sitten alkoikin aurinko paistaa. Ei se kiva ole muovivaatteissakaan kävellä paisteella, jos ei paistevaatteissa sateella.

  VastaaPoista
 4. Minusta nuo pitkätukkaiset sarvipäät näyttävät skotlantilaiselta ylämaan karjalta, mutta en tiedä mikä niiden virallinen nimi on. Ovat aika vinkeän näköisiä otuksia.

  Lurps, ihania leipomuksia, torttuja ja kakku, nam.

  VastaaPoista
 5. Mä haluaisin ihan kauheasti joulutorttuja kans..Pitääpä yrittää loihtia jotain! Ja vaikka en ole suuri piparkakkujen ystävä, nyt antaisin mitä vaan, että saisin pipareita ja glögiä!!!

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia, tosiaan. Noi kaksi ei vaan oikein istu tuohon upeaan maalaismaisemaan... :-)

  VastaaPoista
 7. Perheenäiti: Kiitos, lehmiä siis yhtäkaikki :)

  Merkkari: No katsotaas mitä voin taikoa tullessani. Tajusin just, että en voi tuoda öljyä sulle, sillä otan vaan pikkukassin koneeseen. Mutta piparit siis korvien taa!

  Raaseporilainen: Nono, hyvin istuu.

  VastaaPoista

Jätä toki jälki