sunnuntai 7. marraskuuta 2010

kotoa kotiin

Ollaan me hengissä, kaikki. Ja takaisin Ranskassakin, kaikki.

Miltei kolme viikkoa vierähti nopeasti (ylläri). Matkat menivät hyvin, Jii nukkui molempiin suuntiin sen pidemmän lennon (Frankfurt-Helsinki/Helsinki-Munchen), toisen lennon (Marseille-Frankfurt/Munchen-Marseille) ja automatkat (Lattes-Marseille/Marseille-Lattes sekä Vantaa-Espoo/Espoo-Vantaa) luki, söi eväitä, piirsi, imeskeli kynää, jutteli, leikki ja ihmetteli.

Ensimmäinen viikko tavattiin ystäviä ja sukulaisia; vietettiin rouva Olmin maisterijuhlia, jolloin Jii ensimmäistä kertaa elämässään hoidossa/yökylässä (meni hirmusen hienosti), juhlittiin Mumman 60-vuotispäivää sukulaisten kanssa, käytiin katsastamassa kaksikin remontissa olevaa omakotitaloa, jotka ystävämme olivat täällä ollessamme ostaneet, tapasimme kaksi uutta ihmistainta sekä kolme vielä vatsassa asustavaa, nautimme Mummin tarjouksesta hoitaa Jiitä ja kävimme perjantai iltana ulkona syömässä sekä pistäydyimme Club for fiven ensimmäisellä 10-vuotisjuhlakeikalla.

Kymmenen päivän jälkeen Aa lähti takaisin Ranskaan, töihin ja meidät Jiin kanssa poimittiin kyytiin mökille. Vietimme neljä päivää nelisteen Raaseporilaisen sekä hänen tyttönsä (kummityttö) kanssa ulkoillen, nukkuen, syöden ja leikkien. Torstaina seuraamme liittyivät Mertsi poikansa kanssa sekä Rouva P. Ja vaikka olikin ihana nähdä myös lapsia, ensi vuonna ainakin minä jätän Jiin kotiin :) (Mökkireissumme siis oli jo kahdeksas laatuaan, samaa aikaa vuodesta. Ja perinne jatkuu.)

Mökkireissun jälkeen palasimme vielä pesemään pyykkejä ja siivoamaan kotikotiin pariksi päiväksi. Ja sitten takaisin arkeen ja kiireettömyyteen.

Oli ihana reissu, mutta aika väsyttävä. Nyt siis keräilen voimia ja yritän etsiä hyviä puolia täällä asumisesta. Niin niin, tiedän, niitä on paljon. Mutta kun koti-ikävä jyrää...
3 kommenttia:

 1. Pahus! Harmittaa kun ei saatu sovitettua tapaamista, mutta sen aika tulee. Kyllä me vielä!
  Aloitan huomenna töissä tekemään niitä lapasia! Toivottavasti osaan tehdä sopivat...huh...

  VastaaPoista
 2. Kyllä, kyllä me vielä!

  Mittailen kunhan Jii herää. Laitan vaikka viestillä kokoja. Kiitos jo etukäteen.

  VastaaPoista
 3. koti-iksuja kuuluu tulla jos ei tulis niin sekös vasta ois kauheeta! meillä on sua ikävä ni ois eppaa jos sulla ei ois meitä iksu, heh! tai jotain! mut enää ihan melkeen vähän aikaa ja sit te ootte jo takas!! ja hei ens kerralla ku tuutte suomeen ni voisikkos tuua hyvää saippuaa sieltä? mä ostin sieltä mekalähteeltä saippuaa ja ne on niiiiiniiiniin hyviä! ne tuoksuu kaikki ihanilta, ne ei sotke ja limaile saippuakippoa ja ne on riittosia :) ah!

  VastaaPoista

Jätä toki jälki