perjantai 26. marraskuuta 2010

joulunodotusta

Jippii, sain lahjaksi Äidiltä partiolaisten kalenterin ja ensimmäisen luukun saa avata jo sunnuntaina! Ennen joulua on kuitenkin niin paljon tekemistä ja näkemistä, etten tiedä miten kaikkialle kerkeääkään.

Tänään avattiin seitsemäs Viinijuhla kaupungin torilla. Esillä (maisteltavina sekä ostettavina) on viinejä ja viinintuottajia Agglomeration'in alueelta.

Tuo Agglomeration on siis 'yhdistys', johon kuuluu suuri osa lähialueemme kylistä. Agglo-alueella asuvat saavat ilmaiseksi jäsenkortin, jolla pääsee halvemmalla mm. museoihin, uimaan, tapahtumiin ym. joita Agglo järjestää.
Olimme viinijuhlilla myös viime vuonna ja tapasimme kaksi suomalasta mummoa, jotka yrittivät houkutella minua (meitä) mukaan Skandinavia-yhdistyksen toimintaan.

En (emme) ole mennyt (menneet) mukaan Skandinavia-toimintaan, sillä
a) sehän on täynnä mummoja
b) aivojen sopukoista pitäisi kaivaa ruotsinkieli
c) olen ollut liian laiska etsimään tietoja, soittamaan sihteerille ja maksamaan jäsenmaksun

Olen käynyt ruotsalaisella osteopaatilla, samoin kuin ystäväni Cille (norjalainen). Cille innostikin meidät mukaan Lucia-juhlaan ensiviikon sunnuntaina, järjestäjänä siis Skandinavia-yhdistys. MUTTA luvassa on tonttuja ja lahjoja lapsille. Yritämme siis olla paikalla!

Nyt tulevana viikonloppuna järjestetään viinijuhlan lisäksi englantilaiset joulumarkkinat, Christmas Cracker, vanhassa luostarissa noin tunnin ajomatkan päässä meiltä. Markkinat saivat alkunsa viisi vuotta sitten, kun englantilaiset halusivat saada joulupipareitaan. Nykyisin paikalla on myös ranskalaismyyjiä.

Lucia-juhlan kanssa päällekäin sattuu menemään Outbound-joulujuhla, (Outpound on organisaatio, jonka alla possukerhomme toimii) sekä koko saman viikonlopun kestävät Santons-markkinat.
Santons-markkinat järjestetään pikkuruisessa kylässä, vuoren rinteellä ja ainakin viime vuonna tarjolla oli santos-figurien lisäksi leipää, pähkinöitä, juustoja, makkaroita, hedelmiä... sekä kyläläisten esitys Beetlehemin joulutapahtumista, mukana oikeita eläimiä (lampaita, koiria ja
kameleita).

Vaikeita valintoja, mutta yritämme revetä joka suuntaan.

2 kommenttia:

  1. Löysin tänne Stazzyn blogin kautta ja huomasin että meillähän onkin melkein samannimiset blogit, hupsista! :) Tosin aika erilaiset, joten erotutaan kuitenkin toisistamme. :) Mukavaa jouluodotusta, itsekin ajattelin ruveta joulufiilistelemään pian, tosin rennolla otteella näiden Uuden Mustan lanseeraamien teesien mukaan:

    http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2010/11/24/ahkyton-joulu-tule-mukaan.html

    Lämpimiä talviterveisiä Lyonista!! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja kylmiäterveisiä takaisin Lyoniin!

    VastaaPoista

Jätä toki jälki