tiistai 15. kesäkuuta 2010

lomaraporttiaKaksi viikkoa lomalla alkaa jo tuntua lomalta. Ja kamalan paljon sitä tulikin nähtyä!

Toukokuun lopulla pakkasimme auton ja ajoimme Touloniin, jossa hyppäsimme laivaan autoinemme. Yön yli seilasimme ja aamulla olimme Ajacciossa, Korsikalla. Herra nimeltä Napoleon on sattunut kyseisessä kaupungissa syntymään, joten tarjolla olisi ollut kaikkea Napoleoniin itseensä sekä hänen perheeseensä liittyvää. Kävimme kuitenkin vain aamupalalla ja kiertelimme hieman keskustaa ennen kun lähdimme ajamaan saaren toiselle laidalle, Porto Vecchioon.


Porto Vecchiosta teimme päiväreissuja ympäri eteläistä saarta. Ajelimme vuoristoteitä ja näimme upeita, melkein autioita ja turkooseja rantoja. Nautimme ihmisten ystävällisyydestä, englanninkielentaidoista, hyvästä ruoasta ja ihanista ilmoista. Suosittelen lomakohteeksi!

Tässä aivan eteläkärjen kaupunki, Bonifacio, joka on rakennettu aikasta tyhjän päälle. 60-luvulla on viimeksi sortunut talo veteen...


Sitä autiota turkoosia hiekkarantaa.

Kesäkuun ensimmäinen päivä lähdimme saaren koillisosaan, Bastian kaupunkiin, josta matkustimme lautalla takaisin mantereelle. (Hyttimme vessassa oli muuten Arabian vessanpönttö :) Keskiviikko aamuna olimme Savonassa, Italiassa. Iltapäiväksi ajoimme Monacoon ja yöksi kylään nimeltä Eze (Ranskan puolella).

Palasimme vielä seuraavana päivänä lounaalle Monacoon, josta ajoimme nopeinta eli moottoritietä kotiin.

Viikonloppuna saapui Jiin vaari, Aan isä vaimokkeensa kanssa. Vietimme muutaman päivän heidän kanssaan, sekä juhlimme Pimun yksivuotiset ja jatkoimme lomaamme, suuntana länsi.

Tapasimme suomalaisia ystäviämme ja ajoimme ensimmäiseksi yöksi kaupunkiin nimeltä Lourdes. Lourdes on hyvin tunnettu pyhiinvaelluspaikka (juu, on se Madonnan tytärkin) ja siellä käykin 5 miljoonaa pyhiinvaeltajaa vuosittain. Aikasta erikoinen paikka-täynnä hotelleja (200 kpl) ja keski-ikä noin 80. Kaupallista sanoisin.

Tässä yksi monista matkamuistokojuista.

Lourdesista matkamme jatkui Pyreneitten vuoristossa kohti Atlanttia. Yövyimme Biscarrosse plage nimisessä kylässä ja jatkoimme kohti Bordeaux'a. Kaupungissa vietimme päivän kierrellen ja ajoimme yöksi vanhaan myllyyn, jossa söimme parhaan illallisen piiiitkään aikaan.

Torstai (10.6) kului Cognacin kaupungissa sekä Remy Martin konjakkitehtaalla. Kiertoajelu oli mielenkiintoinen ja suurena plussana amerikkalainen opas, joten opastuksesta sai kaiken tarpeellisen irti. Illaksi ajoimme Cahors'iin, linnaan.

Linnan, tahtoisin sanoa kuningas ja kuningatar, mutta joutunen tyytymään isäntään ja emäntään, olivat erittäin mukavia ja vietimmekin heidän kanssaan illan nauttien Cahorsin viinistä ja hyvästä seurasta.

Perjantai aamuna lähdimme ajelemaan, melkein suorinta tietä, kotiin. Edellispäivänä oli ollut kamala rae-ja ukkosmyrsky ja matkalla näimmekin sortuneita teitä sekä useamman autokaupan, jotka olivat veden vallassa. Työntekijät olivat nostaneet toimistokalusteet ulos ja pesivät niitä vesiletkulla, näyttelyautot olivat tuhannen rutussa valtavassa kasassa, sillä vesi oli voimallaan vienyt ne mukanaan jne. Aika vaikuttavaa ja samalla kamalaa. Onneksi me saimme myrskystä vain rippeen.

Kotona meitä sitten odotti se Jiin vaari vaimokkeensa kanssa ja pääsimme nauttimaan Irkun ja Museonjohtajan seurasta ihan ilman lapsia!


Pyreneillä. Nousimme pilvien yläpuolelle, korkeimmillamme kävimme 1800 metrissä.
Sumun seasta löytyi lehmiä ja lampaitakin, ihan yllättäen. Onneksi lehmillä oli kellot :)Biscarrossen rannalta, merenä siis Atlantti.


Parkkitalo Bordeaux'ssa.


Vanha mylly, jossa söimme ja yövyimme. Jii jaloittelee aamulla ennen lähtöä.


Remy Martinilla odottamassa kierron alkua. Aa sai odotellessa maistiaisia.Viimeinen yöpaikkamme, linna Cahors'issa.


4 kommenttia:

 1. KIITOS mielenkiintoisesta reissusta! Ehkä ainoa paikka, jossa olen käynyt itse, on Monaco. Ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
 2. Tämä on molemminpuolista tämä uusissa paikoissa vierailu ;)

  VastaaPoista
 3. Ai Ezessä pystyi olemaan yötäkin? Olitteko siis siellä muurien sisäpuolella? Saako kysyä mitä maksoi? ;-) Me tykättiin Ezestä tosi paljon. Mitä mieltä te olitte?

  t. Rouva P.

  VastaaPoista
 4. Rouva P: Ezessä oli muutama hotelli. Oltiin ihan sen ison tien (joka menee kylän halki) varressa, ei siis muurien sisäpuolella. Tiesitkö muuten että U2:sen Bonolla ja Edgellä on talo Ezessä, siellä rannalla? Siksi me sinne haluttiinkin.

  Ja tykättiin kyllä. Mutta kun näitä vanhoja linnoitusrauniokyliä on muutaman nähnyt, ne valitettavasti alkavat kaikki näyttää kovasti samanlaisilta...

  Niin, ja koska tiesimme teidän siitä kovasti pitäneen, ajattelimme teitä siellä ollessamme :)

  VastaaPoista

Jätä toki jälki