perjantai 18. kesäkuuta 2010

taloja ja parvekkeita

Stanstan luona on ollut puhetta (ja kuvia) parvekkeista.

Täällä parvekkeet ovat erikokoisia, eritasoisia ja erinäköisiä. Parvekkeita voi käyttää miltei ympäri vuoden, joten niihin satsataan. Ja kun muutetaan, yleensä muutetaan myös kaikki kasvit (pihoiltakin saatetaan ottaa pensaat mukaan). Haluaisinpa joskus nähdä kun noita puita muutetaan :)

Kaikki kuvat on otettu tänään päiväkävelyllä Port Arianen ympäri. Venetsialaistyylisiä kaikki talot. Huomatkaa että parvekkeita on myös talojen katoilla. Ihan aina ei tiedä kuinka suuria parvekkeet on, sillä ei tiedä mihin toinen loppuu ja mistä toinen alkaa.

(Kesälomareissulla länteen teimme huomion - kaikkialla Ranskassa ei todellakaan näytä samalta kuin meillä! :P )

Oli myös puhetta (Stanstalla siis) näistä ranskalaisista parvekkeista. Minä sanoisin, että nimitys on tullut tästä:

Ikkunat kun yltävät melkein lattiaan saakka ja aukeavat kuin ovet (tai liukuovet), niissä on oltava ritilä, ettei kukaan putoa.5 kommenttia:

 1. Tuhannesti KII-TOS!!!
  Ihania kuvia, ihania parvekkeita ja ihana auringonpaiste. Toisen kuvan keltaisen talon oikeaa yläkulmaa en ymmärrä? Mikä se taso on, jolle avautuu ovikin? Kyllä noilla parvekkeilla tosiaan kelpaa nauttia aamukahvit croisanteineen. :) Tai lasilliset punaviiniä töiden jälkeen. Tai...
  Aurinkoista viikonloppua! :D

  VastaaPoista
 2. Ollos hyvä. Se ovi on ovi parvekkeelle (taikka ikkuna), kaidetta ei vaan näy kun on valkoinen.. Tosi usein ysin aikaan illalla alkaa haarukoiden kilinä lautasia vasten, eli varmasti useimmissa syödään päivällinen parvekkeella :)

  VastaaPoista
 3. Mä HALUAN jonnekin missä tarkenee istua illallakin parvekkeella!!!

  VastaaPoista
 4. No vähän on siinä ja siinä täällä tuon tarkenemisen suhteen.. No oikeesti tarkenee, mutta paljon kylmempi täällä on ollut kuin viime vuonna.
  Suosittelen sitä Korsikaa ;)

  VastaaPoista
 5. mä en kestä noita teidän taloja...ne on niin ihana värisiä ja houkuttelevia! ihana asuinalue!

  VastaaPoista

Jätä toki jälki