tiistai 22. kesäkuuta 2010

antiikin aikaan

Viikonloppuna vietettiin molemmat iltapäivät museolla.
Muistanette että siellä on käynnissä Viini-näyttely ja siihen liittyen keväällä yhtenä viikonloppuna oli ohjelmassa roomalainen viinibaari sekä viininpoljentaa.

Tähän siis liittyen museon tiluksilla oli kaksi leiriä: gallialaisten ja roomalaisten. Leireissä oli teltat pystyssä ja ihmiset pukeutuneina asianmukaisiin vaatteisiin. (He jopa oikeasti yöpyivät teltoissaan.)

Gallialaisilla oli seppä eli keihäänkärkien taontaa, kankaankudontaa, rahanlyöntiä ja erilaisia pelejä sekä jonkun eläimen sarvia, joihin puhaltamalla sai aikaan kauniin äänen.

Roomalaisilla oli kilpiä, kypäriä, naamareita ja asuja näytillä sekä korujen tekoa, ruoanlaittoa, jyvien jauhamista sekä kauneuden hoitoa. Mm ihokarvat poltettiin ihosta tulikuumilla manteleilla.

Roomalaisten sekä gallialaisten vaatetusta, sotavarustusta sekä tapoja esiteltiin ja lopuksi he taistelivat keskenään. Hurjan näköistä touhua, vaikka leikkiä olikin!

Lapset saivat auttaa kaikissa tekemisissä ja aikuisille kerrottiin juurta jaksaen kuinka mitäkin tehtiin ja miten. Sääli ettei ymmärtänyt kuin sanan sieltä toisen täältä.

Pääsymaksu oli neljä euroa, agglo-kortilla* sai euron alennuksen. Pääsymaksuun sisältyi Viini-näyttely sekä vapaa pääsy koko viikonlopun. Joku Aan työkaveri piti sitä kalliina ??!


*agglo-kortti= Montpellier sekä moni lähikylä muodostavat yhdessä Agglomeration nimisen yhteistyö organisaation. Agglomeration rakentaa, hallinnoi ja rahoittaa mm busseja, ratikoita, kirjastoja, uimahalleja ym. Vähän kuten Helsigissä, Espoossa ja Vantaalla on YTV, paitsi Aggloon kuuluu nuo kirjastot ja uimahallit, museot... Jokainen agglo-alueella asuva saa itselleen agglo-kortin, jolla saa ko paikoista alennusta. Meillä sellainen on :)

ps. ei kuvia, sillä kamera piironginlaatikossa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki jälki