maanantai 3. toukokuuta 2010

vappu

Elossa täällä ollaan. Ja takaisin normaali arkeen palautuneina - Aan yövuoroviikko takana. Aikaa siis istua hetki ihan itsekseen (Jii nukkuu, Aa iltavuorossa) ja päivittää itsensä taas blogien, facebookin yms maailmaan.

Ystävillämme on tässä lähettyvillä rakenteilla B&B-majatalo. Valmiina heillä (oli jo ostettaessa) on huoneisto ja rakenteilla neljä huonetta sekä yhteinen keittiö sekä oleskelutila. Cille (joka on alunperin Norjasta) on remontoinut, yhdessä muutaman remonttimiehen kanssa tätä entistä lampolaa (vai vuohiako ne oli) koko kevään sekä hoitanut siinä 'sivussa' vuoden ikäistä poikaansa. Cillen mies, Tiddy (ranskalainen) on ollut töissä maailmalla. Kun Tiddy vihdoin saapui kotiin, he remontoivat yhdessä aina viime viikonloppuun saakka, kunnes Tiddy otti ja putosi tikkailta rikkoen nivelsiteensä. Ja vieraat tuohon huoneistoon tulevat reilun viikon päästä! Huoneisto on ollut remonttimiesten käytössä, joten se pitää siivota eikä vieraat tietenkään halua remonttityömaalla lomailla, joten mahdollisimman valmiiksi kaikki olisi saatava.

Perjantaina, vappuna siis, paistoimme Aan kanssa elämämme ensimmäisen kerran munkkeja. Lauantaina lähdimme heti aamulla kohti Mas Tolosania mukanamme pellillinen pitsaa, iso kulho salaattia, paljon munkkeja sekä olutta ja siideriä. Aa ja Cille rupesivat remonttihommiin, minä jäin pihalle poikien vahdiksi ja kitkin kukkapenkkejä. Tiddy imuroi. (Ei muuten näyttänyt kätevältä mies, imuri, kipsi ja kainalosauvat...) Välillä pidimme lounastauon ja taas jatkoimme. Illalla auringon laskiessa istuimme pihaan vielä lasillisille. Oli mukava olla apuna ja tehdä 'oikeita töitä'. Onpa kivaa että on vihdoin tavallista elämää, ystävien kanssa.

Tänään menimme Irkun kanssa kaupungille. Minä söin lounasta, Irkku joi teetä. Hän ihmetteli ääneen kun tyhjää lautastani ei tultu hakemaan ja lähti sisään (istuimme siis ulkona auringossa) kyselemään. Hetken päästä tarjoilijat, kaksi kappaletta, tulivat, toivat kahvin sekä palan kakkua, jossa paloi kaksi kynttilää ja lauloivat yhdessä Irkun kanssa 'happy birthday'. Ihan nousi kyynel silmään. Sain myös kortin, jossa luki Anu - Mummelin
-Mitä, siinä pitäisi lukea birthday girl, käytin google kääntäjää.... voi ei mitä siinä lukee??? hätääntyi Irkku
-no ei se tarkoita mitään...
Kotona yritin minäkin googlea, ja sama mummelin tulee minullekin. WTF?

Anoppi muuten tulee huomenna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki jälki