maanantai 26. huhtikuuta 2010

uudet lasit

Olen halunnut uusia silmälaseja jo kauan. Ennen joulua päätin ryhdistäytyä ja mennä niitä kyselemään. Sattuipa tyttö puhumaan hieman englantiakin, hyvä alku. Sitten kävi ilmi, että minulla täytyy olla näöntarkastus tehtynä (tottakai), mutta että silmälasikaupassa he eivät sitä tee. Pitää mennä silmälääkärille taikka optikolle. Sain listan puhelinnumeroita.

Valitsin helpoimman tien ja kävin optikolla Suomen lomalla (siis nyt kuukausi sitten). Marssin sitten resepti kourassa silmälasikauppaan. Siihen missä tyttö puhui englantia. Myyjäkseni tuli nuorehko mies, joka ei tietenkään puhunut sanaakaan englantia. Minä päätin yrittää.

Kokeilin erilaisia kehyksiä. Makutuomarina oli myös Aa ja yhdessä myyjän kanssa pudistelivat päitään, mikäli lasit olivat huonot.
Tykkäsin selkeistä mielipiteistä. Sain valittua sopivat, joista kaikki nyökytteli hyväksymisen merkiksi. Sitten istuin alas ja aloimme täyttää papereita - nimi, osoite jne. Vasen on gauche ja oikea droite. Juu, mahdollisimman ohuet ja heijastukset pois.

Hintaan kuului myös aurinkolasit vahvuuksilla. Niitä oli onneksi paljon pienempi valikoima ja valinta kävi nopeasti.

Maksu ja heipat. Lupasivat soitella kun lasit ovat valmiit.

Kaupan ulkopuolella Aa pyöritteli päätään, kuinka olin ostanut ensimmäisestä kaupasta enkä edes tiennyt mitä. (juujuu raaseporilainen, elä yhtään nyökyttele)

Reilu viikko kului ja lauantaina soi puhelin. Ymmärsin että Générale d'Optique siellä ilmoittelee laseista. 'Tule koska vain sinulle sopii'.

Menin tänään enkä puhunut Aalle mitään. Jos lasit olisivat jotenkin epäkelvot, soittaisin Irkun apuun (asia oli sovittu). Kieroa tiedän, mutta en halua Aan sanovan 'mitä minä sanoin'. Vähän jännitti. Myyjänä taas eri tyyppi, nuori mies tämäkin. Ja kaikki sanat katosivat!
'hmmm, je ne parle pas francais... mais mon lunette onko lasit mies vai nais sana???.... ici mikä kumma on valmiina??....'
'no puhutko englantia?' kysyi mies.
'oikein mielelläni!'

Sain lasit ja aurinkolasit ja ne ovat oikein sopivat! Vähän hypähtelin riemusta lähtiessäni. Kyllä rohkea rokan syö!
3 kommenttia:

  1. Kiitti, kiitti. Maailma näyttää aika kirkkaalta :)

    VastaaPoista
  2. Onneksi olkoon uudestaan! Voitit 'jotain' arpajaisissani...Ja iloista vappua! :)

    VastaaPoista

Jätä toki jälki