lauantai 8. toukokuuta 2010

alivuokralaiset

Etupihalla, keittiön oven molemmin puolin seinällä, on kukkaruukut. Toissa talvena herra Olm pitkänä miehenä kurkisti toiseen ruukkuun - siellä oli hylätty linnunpesä. Annoimme pesän olla ja syksyllä laitoin ruukkuihin kanervat niiden muoviruukkujen kanssa. Näyttääpähän vähän kivemmalta kun pelkät tyhjät ruukut. Nyt kevään tultua otin kanervat pois ja pudotin tilalle kesäkukat, edelleen ruukkuineen.

Ne saviset seinäruukut on aika korkealla, joten kasteleminen vaatii pikkuista varvistelua. Kerran tässä muutama viikko sitten kurkottelin vettä kukille, kun ruukusta lensi lintu! Säikähdin muuten aika kamalasti. Sen jälkeen kopautin pikkuisen ruukkua ennen kastelua ja lintu lensi veden alta pois. Lopulta jätin kastelun kokonaan, sillä minä en ainakaan haluaisi asua vetisessä pesässä.

Eilen sitten päätin ottaa kuolleen kesäkukan ruukusta pois. Myöhemmin päivällä satuin kurkistamaan ruukkuun - sinne oli syntynyt linnunpoikasia!

Äitilintu on sellainen pikkulinnun kokoinen, tumma, jossa on hivenen punaista. Ei mitään hajua siis mikä lintu, Suomessa tuskin asustaa ollenkaan. Jos kuka tunnistaa poikasten perusteella, kertokoon. Kiitos.

Aika pikkuruisia vai mitä.

4 kommenttia:

  1. Voi kun lutuisia! Ihanaa kun annoit heille kodin ja rauhan! :)

    VastaaPoista
  2. Aika rumia :) mutta niin suloisia. Siitä rauhasta en kyllä tiedä, koko ajan joku kävelee ulos-sisään tai kurkkii (minä) pikkupäitä... Toivottavasti kasvavat isoiksi kuitenkin.

    VastaaPoista

Jätä toki jälki