keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

melkein kesä

Rouva P. lähti maanantai iltana. Koiraihmiset tykkäsivät liikaa Barcelonasta ja päättivätkin viettää koko lomansa siellä, eivätkä näin ollen tulleetkaan piipahtamaan meillä. Nyt on kummallista olla yksin.

Koko viime viikon oli todella kylmä (meidän mittapuulla), lämpötila ei juuri noussut yli viiden plus asteen. Mutta viikonloppuna alkoi lämmetä ja rouva P:n lähdön myötä kevät tuli takaisin. Mantelipuut ovat olleet kukassa jo muutaman viikon, kirsikkapuut alkoivat kukkia juuri ennen lumisadetta ja ovat nyt kirineet näiden lämpimien päivien aikana ja kukkivat täydessä loistossaan, omenapuiden kukkia odotellaan; silmut ovat puhjenneet, mutta hiirenkorvia ei vielä näy. Aurinko lämmittää julmetusti; kävelyllä voi takin heittää olalle ja pipot laittaa varastoon odottamaan ensi talvea. Aamulämpötila on noussut miinusasteista huimasti; tänä aamuna kahdeksalta oli kahdeksan astetta (varjossa). Ja onnellinen Aa tarkenee taas moottoripyöräillä töihin.

Pikkuhetki tätä riemua ja yhdeksän päivän päästä Suomeen ja lumeen. Odotan oikeasti innolla!

Tässä nyt kuitenkin vielä todisteita, että lunta tosiaan oli silloin reilu viikko sitten.

Kuva otettu sunnuntai iltana 7.3. kun olimme päässeet kotiin Marseillen kentältä vaivaisen 4 tunnin ajon jälkeen. Oli muuten ihanan valoisaa ;) (kuvassa uusi ja vanha auto)


Tämä kuva taasen on maanantai aamulta 8.3. kun lumi oli jo alkanut sulaa.
4 kommenttia:

 1. Pääsikö Jii tutustumaan lumeen? Ihan kiitettävästihän sitä on sielläkin ollut. :-)

  VastaaPoista
 2. Ei päässyt, nukkui silloin yöllä ja aamulla lumi oli loskaa.. Levillä sitten.

  VastaaPoista
 3. Toisaalta, kaikesta kylmyydestä ja lumen tuomasta loskasta huolimatta, tuo ollut keli antaa hyvää muistutusta nauttia tulevista lämpöisistä?
  Mukavaa viikonloppua ja tervetuloa Suomeen!

  VastaaPoista
 4. Stansta; olet varmaan oikeassa. Mutta muistuta sitten kun valitan liikaa kuumuutta!
  Ja kiitos, Suomeen tuloa todella odotetaan. Mukavat viikonloput sinnekin!

  VastaaPoista

Jätä toki jälki