torstai 26. toukokuuta 2011

kesä ja kärpäset

Meille on saapunut kesä. Koko viikon on ollut yli kolmekymmentä lämmintä. Yhtiön uima-allas on avattu, mutta me olemme vielä pysyneet kuivalla maalla. Takapihalle on puhallettu Jiin allas, ja se onkin päivittäisessä käytössä.

Kärpäset ovat muuttaneet sisätiloihin ja aiheuttivat ensin paniikkia pienimmässä ihmisessä. Nyt hän jo tomerasti sanoo 'hus kääpä' ja huitasee päälle.

Entinen joulupuumme, Jack-de-Palma muutti ennen joulua paremmille kasvumaille ja puun rungot jäivät lojumaan takapihalle. Rungot saivat seurakseen joulukuusenjalan (puupölli kahtia laitettuna ja reikä keskellä) joulun jälkeen. Koska Jii on niillä tykännyt pelata, emme ole vieneet niitä kompostiin. Jo pitkään on joulukuusenjalassa seisonut palmunrunko pystyssä. Mutta nyt se on saanut asukkaan, Riston. Risto on koppakuoriainen ja hämmentävän suuri sellainen. Risto pitää kovaa ääntä tullessaan/lähtiessään ja on remontoinut palmunrunkoon asunnon itselleen. 

Vallihautamme on täynnä sorsia, suuria ja pieniä. Poikueeseen syntyy 10 poikasta, joista noin puolet selviytyy sorsiksi saakka. Yhtenä päivänä huomasimme viisi sorsanpoikasta piipittämässä ja etsimässä emoaan. Aa kutsui sorsat meidän pihan puolelle ja lupasi ruokaa. Illemmalla takapihalla istuessamme, yht'äkkiä pihan poikki juoksi sorsanpoikanen. Nappasimme sen ämpäriin ja siirsimme toiselle puolelle aitaa, veteen, todetaksemme sen olleen samoja sorsia, jotka Aa kutsui syömään. Se sai nimekseen Simo. 

Simo kävi muutamana seuraavanakin päivänä veljineen (jäljellä yhteensä kolme), mutta nyt Simoa ei ole näkynyt. Harmaaraidallinen kissa tosin näkyi lipovan huuliaan...

Niin, ja pyörälenkillä käki kukkui.

2 kommenttia:

  1. Lähetäpä sitä lämpöä vähän tännekin päin. 15 astetta ja kylmä navakka tuuli ei ole hyvä yhdistelmä...

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä. Siellä on kuulemma ihanan lämmin, täällä nyt 16 ja sataa.

    VastaaPoista

Jätä toki jälki