sunnuntai 8. toukokuuta 2011

äitienpäiväkukkia

Kävelin eilen Jiin kanssa oman kylän keskustaan kukkakauppaan. Tarkoituksena oli ostaa kimppu tanskalaisille naapureille vietäväksi. Mielestäni sopivaa kimppua ei löytynyt, joten pyysin myyjää kasaamaan irtokukista noin 15 euron kimpun. Täti teki työtä käskettyä ja alkoi otella maljakoista toinen toistaan suurempia ja näyttävämpiä kukkia kimppuun. Jossain välissä mietin rimpsun 'sänk, kääns, sänkant' (viisi, viisitoista, viisikymmentä) uudelleen ja kylmähiki alkoi kohota otsalle - olin pyytänyt noin viidenkymmenen euron kimppua. Ja koska kielitaitoni (eikä ylpeyteni) riittänyt perumaan tilausta, sanoin kesken teon kimpun olevan hyvä niin. Pysäytin noin puoliväliin.

Kimppu oli todella hieno ja älyttömän suuri, selvästi liian pramea tuntemattomille naapureille vietäväksi. Aikansa raksutettuaan keksin täydellisen paikan suurelle kimpulle. Irkku kun vihdoin sai vauvan (poika) perjantaina! Kävelin siis museolle, jossa tapasin pienen isosiskon mummonsa kanssa ja sain annettua kukat hyvillä mielin. Sairaalaan kun en niitä olisi kuitenkaan vienyt.

Takatullessa kävelin toisen kukkakaupan ohitse ja ostin sieltä pienemmän ja vaatimattomamman, mutta paljon kauniimman ja halvemman kimpun naapureille vietäväksi. 

Kotona päätin leipoa raparperipiirakan tälle päivälle valmiiksi. (Aa kun on viikonlopun töissä, äitienpäivän vietto jäi välistä.) Kimpun nähtyään Aa oli sitä mieltä, että se oli liian virallinen ja hieno vietävä, piirakka sen sijaan olisi täydellinen vieminen. Tarjoutuipa ostamaan kukat minulta ja antamaan ne takaisin äitienpäiväksi ;) Piirakka siis vaihtoi syöjiään.

Äitienpäivää vietimme Jiin kanssa rannalla Cillen ja Vinskin sekä Raakkelin ja Aleksin kanssa lounasta syöden. Ja parasta tässä päivässä oli pikkuriikkisen pojan näkeminen - pääsin siis etuoikeutettuna ystävänä katsomaan Irkun vauvaa sairaalaan. (Olinpa iloinen että päätin synnyttää pienessä Tammisaaren sairaalassa enkä suuressa ranskalaisessa sairaalassa.)

Tiesittekö muuten, että äitienpäivä on tänään ollut Suomen lisäksi myös Amerikassa ja Sveitsissä?

1 kommentti:

  1. kuten myös Italiassa - kummityttäreni soitti äidilleen sunnuntaina, koska unohti, ettei Ranskassa vietetä äitienpäivâä samana päivänä. mikäs siinÄ, me useamman maan asukit voimme viettää äitienpäivää kahdesti vuodessa ;)

    VastaaPoista

Jätä toki jälki