sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

sorsia ja lämmintä vettä

Meidän takapihan lätäkössä on sorsia. Valtavasti sorsia. Ne tekevät uudet poikaset monesti kesässä. Ja sitten niistä ihanista untuvapalloista kasvaa isoja sorsia ja niillä on isojen sorsien ääni. Uuh, sitä ei meinaa kestää. Siihen nimittäin herää, siihen raakkumiseen.

Kun menet pullan kanssa aidan viereen, alkaa sorsia tulla ihan valtoimenaan. Niitä on kerralla, ilmassa ja vedessä kolmatta kymmenettä. Tiedän ettei se ruokinta ehkä edesauta niitten häätämistä, mutta kamoon, vähempikin riittäisi. Sitäpaitsi Jii tykkää katsella sorsien ruokkimista, ja samalla yleensä pintaan nousee isoja kaloja..


Näillä helteillä meidän kraanoista ei tule enää kylmää vettä. Se on ihan ok kun käy suihkussa, mutta juomaksi siitä kädenlämpöisestä vedestä ei oikein ole. Otin pyörälenkille eilen vettä pulloon hanasta, yök. Jääkaapin kautta siis. Toisaalta on hyvä että puhallettavaan altaaseen voi vaan laskea vettä, se on uimavalmista. Ei siis tarvitse yläkerrasta hakea ämpärillä lämpimämpää vettä.


Viime kesänä mietimme pitkään, investoisimmeko ilmastointilaitteeseen. Siis ihan vaan sellaiseen yhden huoneen viilentävään liikuteltavaan malliin. Investoimme ja hyvä niin, edessä on kuitenkin vielä yksi kuuma kesä, tämän lisäksi. Aika kiva kun voi mennä viileisiin lakanoihin nukkumaan. Öisin sitä ei pidetä päällä, sillä se pitää kamalaa meteliä (mitäs ostettiin halvin) ja sen poistoilmaputki menee ikkunasta ulos, joka tarkoittaa rakoja ikkunoiden ja kaihtimien välissä, joka tarkoittaa hyttysiä.
2 kommenttia:

 1. Sorsia siellä, sorsia täällä. :) Kun me innostuttiin ruokkimaan niitä sorsia Tapiolassa, tuli siihen heti muutama lokki varastelemaan palasia. Mä alan oikeasti jo pelätä niitä! Ei kiva. Ne tulee ihan liian lähelle! :(
  Onneksi teillä on se ilmastointilaite. Meinaan kuumassa on tosi kenkku nukkua. Täälläkin me hikoillaan kun on yksiö ja parvi. Onneksi yöllä ei sentään ole ihan niin lämmin.
  No, talvella ehtii palelemaan...

  VastaaPoista
 2. Täällä on sen verran viilentynyt, ettei ole ilmastointilaitettakaan tarvinnut muutamaan yöhön. En valita :)
  Ja tosiaan, talvella ehtii palelemaan ja kiroamaan niitä loskakelejä tuhanteen kertaan.

  VastaaPoista

Jätä toki jälki