keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

kakku

Kolme viikkoa sitten ranskan tunnilla meidän piti Aan kanssa tehdä kutsu juhliin sekä juhlien menu, ranskaksi tietenkin. Keskustelukin olisi pitänyt tapahtua ranskaksi, mutta vähän se lipsui.. :)

Selasimme sanakirjaa innokkaasti, minä hain tussit ja 'hienompaa' paperia.

Kutsu oli Jiin kuvitteellisille syntymäpäiville ja menu sen mukainen. Alkupaloiksi nallekarkkeja ja tervetuliaismaljaksi omenamehua, ruoaksi merirosvosalaattia sekä rosvopaistia kera perunoiden sekä kotikaljan. Jälkiruoaksi tietenkin kakkua sekä limpparia lapsille ja kahvia aikuisille.

Ope ihmetteli mitenkä ei ole mitään alkoholia, sillä täällä todella se viini kuuluu osana jokaista ateriaa, juhlaa, kissanristijäistä jne. Kahvia täällä ei juuri juhlissa tarjota, mutta viiniä tarjotaan. Huomautuksena: kukaan ei ole kuitenkaan humalassa...

Kotikalja ja rosvopaisti vaati selityksensä, samoin täytekakku. Tarte du creme on käännös sanakirjasta, mutta 'kermatorttu' ei mielestäni kuvaa mitä täytekakku todella on. Näytin siis kuvan Jiin syntymäpäiväkakusta. Lupasin myös tehdä Opelle näytekakun.

Niinkun teinkin, seuraavalla kerralla. Väliin laitoin mansikka-raparperihilloa sekä vaniljaista kermavaahtoa, kuorrutin kakun kauttaaltaan kermalla (juu, sain vatkattua täkäläisestä kermasta tarpeeksi kovaa vaahtoa, kun laitoin sekä kulhon että vatkaimen ensin jääkaappiin kylmenemään) ja koristelin mansikoilla sekä strösseleillä.

Ja oli muuten hyvää! Lupasin kääntää ohjeen, jos nyt en ranskaksi niin ainakin englanniksi.
7 kommenttia:

 1. Hienoa! Kyllä ope nyt tietää mitä on ihana herkullinen täytekakku. :-)

  t. Rouva P

  VastaaPoista
 2. Rouva P ja ihme kyllä kakku onnistui, joten kyllä tietää :)

  Stansta: kun sun ruokakuvia katselee, täytyy itsekin joskus... ;)

  VastaaPoista
 3. Pitäisköhän mun tehdä kans nimpparikakku tos reilun viikon päästä? Perinteitä kunnioittaen mansikoiden ja kermavaahdon kera.. :) Siitä onkin aikaa kun olen edellisen kerran..

  VastaaPoista
 4. Stansta: tottakai teet! Istutte Epsoon kanssa parvekkeelle, syötte kakkua ja nautitte.

  Mulla on nimpparit joulukuussa ja äiti on aina antanut lahjaksi suklaalevyn. Sinä vuonna kun olin Amerikassa, sanoin ko päivänä opettajalle nimipäivistä ja suklaasta, hän kaivoi pöytälaatikkoaan ja sain sinäkin vuonna lahjaksi suklaata. Ei iso juttu lainkaan, mutta niin mukava :)

  VastaaPoista
 5. Toihan oli makava ylläri, siis Amerikassa. :)
  Meillä ei ollut kakkua nimpparipäivänä, mutta kuten blogistani voi lukea, oli paljon muuta. Ja ennen kaikkea PARASTA seuraa. ♥

  VastaaPoista
 6. Mutta eihän siihen tarvitakaan kun se paras seura :)

  VastaaPoista

Jätä toki jälki