torstai 3. helmikuuta 2011

matkaraporttia osa 2

Kävimme siis ostamassa lisävaatetta ja jäimme vielä viikoksi Veronaan. Koska Aalla oli vapaa viikonloppu, ajattelimme ottaa matkasta kaiken mahdollisen irti.

Lauantaina ajoimme Venetsiaan. Auto jäi parkkitaloon (ihan vaan ensimmäiseen ajettiin). Hyvin mielenkiintoiseen parkkitaloon. Ajoimme sisään ykköskerrokseen, mies tuli näyttämään minne auto ajetaan ja käski jättää avaimen sisään. Autoja oli kahdessa rivissä, riippuen montako päivää niitä parkissa pidettiin. Parkkimiehet siis siirtelivät autoja tilanteen vaatiessa. 

Parasta parkissa oli kuitenkin hinta. Veloitus oli joko 12 taikka 24 tuntia. Maksoimme siis reilun kahden tunnin reissusta 28 euroa. Eipä enää taida Tapiolassa parkkeraaminen olla kallista :)


Venetsiassa oli superkylmä, joten gondoliajelut jäi väliin. Ja kaikille Venetsiaan suuntaaville tiedoksi - rattaat eivät ole paras matkanteko väline.

 Vesi tosiaan on nousemassa kaduille. Toisissa taloissa oli sisäänkäyntiä nostettu muutamaa metriä ylemmäs.

 Gondoli


Sunnuntaina suuntasimme Sirmionen kaupunkiin, Garda järvelle. Illemmalla tarkoituksemme oli mennä Veronan moottoripyörämessuille, mutta nähtyämme ihmispaljouden, päätimme mennä pitsalle sen sijaan.

 Sirmionen linnaa

 Garda järvi, taustana Monte Baldon vuori

 Pitsalla Veronan parhaassa pitsapaikassa. Ja kyllä, Jii söi oman lastenpitsansa                       k o k o n a a n.

Viikon Aa teki töitä, me tutustuimme toriin, leikkipuistoon ja kävelimme lisää Veronassa. Iltaisin kävimme syömässä koko perhe. On muuten pitsakiintiö muutamaksi viikoksi täynnä :)

Torstai aamuna luovutimme hotellihuoneemme ja aloitimme kotimatkan. Ajoimme lakeuden ja tunneleiden läpi juuri ja juuri Ranskan puolelle, Roquebrune Cap Martinin niemelle ja jäimme yöksi. Nautimme huoneemme merinäkymästä sekä pussilakanoista ja kävimme kävelemässä niemen toiselle puolelle, ennen perjantain loppumatkaa kotiin.


Näkymä huoneestamme aamulla

 
Niemen toiselta laidalta näkyi Monaco
On kai turha sanoa, että ihastuimme (pohjois)Italiaan kokolailla paljon.

3 kommenttia:

 1. kuka ei olisi italiaan ihastunut. ja ah, venetsia! tahtoo sinne.

  en muuten ole unohtanut, mitä puhuimme. mulla on vaan just nyt hirveesti töitä ja kavereilla vaikeaa ja tarttee tukea. mutta varmasti joku päivä keväämmällä pääsemme kahvittelemaan. take care!

  VastaaPoista
 2. Olipas kiva lukea matkakertomustanne, kiitos! :-)

  VastaaPoista
 3. Airelle, eläpä huoli, kyllä me keretään. Mekin ollaan melkein koko maaliskuu reissussa, joten keväällä sitten (kun on jo oikeasti lämmin).

  Rouva P, ollos hyvä, hyvä jos viihdyit matkassa!

  VastaaPoista

Jätä toki jälki