maanantai 2. elokuuta 2010

naapurit

Meidän naapurissa Suomessa asuu Anneli. Anneli asuu yksin, on noin nelikymppinen ja tykkää puuhata pihahommissa.

Meidän naapurissa Ranskassa asuu noin nelikymppinen nainen, yksin ja hän tykkää puuhata pihahommissa. Olemme ristineet hänet Anneliksi.

Naapurissamme toisella puolella (Ranskassa siis, Suomessa kun ei ole kuin yksi naapuri) asui eiliseen saakka vanhahko setä, yli kuusikymppinen, nuoremman vaimonsa kanssa. Setä oli eläkkeellä ja vaimo hoisi lapsia kotonaan. Setä ajoi autollaan edes takaisin koko päivän ja kävi kalassa. Tai puuhasi jotain autotallissaan. Mutta teki ja meni koko päivän. Setä puhui muutaman sanan englantia.
Täti hoisi lapsia. Ja työnsi lapsia kolmosten rattaissa, sellaisissa perättäin istuttavissa. Tädin kanssa en koskaan puhunut mitään, sanoimme vaan päivää.

Hoitolasten vanhemmat olivat kyvyttömiä parkkeeraamaan autonsa parkkiruutuun taikka taloyhtiömme portin ulkopuolelle. He parkkeerasivat autonsa keskelle tietä, meidän (taikka hoitopaikan) autotallien eteen, poikittain parkkiruutuihin tms.

Naapurin setä toi kotiin peräkärryn ja alkoi tyhjentää autotallia. Ja ajeli edes takaisin entistäkin enemmän. Eilen illalla satuin viemään roskat niin että naapurin autotalli oli auki, se ammotti tyhjyyttään. Autotallista näki sisään, ja sielläkin oli tyhjää. Setä touhusi jotain pihalla ja päätin kysyä - kyllä he muuttavat, sillä kolme huonetta ja keittiö on liian pieni heille, kun vaimokin hoitaa niitä lapsia.

Olivat kivoja naapureita ja heiltä olisi saattanut lainata esim tikkaita (lampun vaihtoon) taikka pensasleikkuria. Toivottavasti uudet naapurit ovat yhtä mukavia.
Toisaalta, eipä tule sitä autotrafiikkia sekä sekalaista parkkeerausta yhtään ikävä.1 kommentti:

Jätä toki jälki